Kabine toplanıyor! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda deprem bölgesi, asgari ücret, memur maaşı ve emekli aylığı gibi milyonları ilgilendiren konular ele alınacak.

Kabine toplanıyor! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geliyor. Kritik konuların masaya yatırılacağı toplantı saat 14.00'te başlayacak.

ASGARİ ÜCRET, MEMUR MAAŞI VE EMEKLİ AYLIĞI

Toplantısında tespit komisyonunun ilk toplantısının yansımaları masaya gelecek. Yüksek enflasyondan kaynaklanan refah kaybının önlenmesi için asgari ücrete yapılacak zam oranı, zammın istihdama etkisi ele alınacak. 30 Haziran’da süresi dolacak olan asgari ücrete devlet eliyle verilen prim desteğinin uzatılıp uzatılmayacağı da değerlendirilecek.

22 bin TL olması planlanan en düşük memur maaşı ve emekli aylığı düzenlemesinin de toplantıda ele alınması bekleniyor.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Toplantıda enflasyonla mücadele de ele alınacak. Yeni ekonomi yönetiminin bu alanda atacağı adımların değerlendirilmesi bekleniyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve için alınabilecek tedbirler gündeme gelecek.

KİRA SINIRLAMASI

Öte yandan, temmuz ayında süresi dolacak olan konut kiralarında tavan artış oranı uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı da masadaki konular arasında.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ SÜRECİ

İsveç-Finlandiya-Türkiye daimi ortak mekanizmasının üçüncü toplantısının sonuçları ve Litvanya’daki NATO zirvesinde gündeme gelecek olan İsveç’in üyelik başvurusu kabinede mercek altına alınacak.