Gözler Kabine'de! Ana gündem ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Kabine iki haftanın ardından bugün ekonomi ağırlıklı gündem için toplanıyor. Peki, masada neler var? Toplantı saat kaçta? İşte detaylar...

Gözler Kabine'de! Ana gündem ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında iki haftanın ardından bugün tekrar bir araya gelecek Kabine'nin gündeminde ekonomi var.

Toplantıda iç ve dış politikanın yanında enflasyonla mücadele, kış döneminde dar gelirlilere yönelik doğal gaz yardımı, elektrik faturası desteği, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), sözleşmeli memurlar ile taşeron ve geçici işçilere yönelik kadro çalışması konusunun masada olması bekleniyor.

Kabine'de başörtüsü ve aile yapısının korunmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi taslak metni, Meclis’e sevk edilmeden önce son kez ele alınacak. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir sunum yapması ve muhalefet partileri ile yapılan görüşmelerin ardından son şekli verilen teklifin gözden geçirilmesi bekleniyor.

Toplantıda Rusya-Ukrayna savaşı, tahıl koridorunun yanında Türkiye'ye yapılan üst düzey ziyaretler, normalleşme süreci, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği, Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve ABD'den F-16 talebi gibi başlıklar da masada olacak.

Son olarak 24 Ekim tarihinde saat 15.30'da gerçekleştirilen toplantı saatine ilişkin net bir bilgi paylaşılmadı.