Kabine ne zaman toplanacak, bugün Kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı gündeminde hangi konular var?

Milyonların gözü kulağı Kabine toplantısına çevrildi. Son aylarda Kabine gündeminin gündeminde ilk sırayı deprem oluşturuyor. Kabine toplantısının masasında seçim, yardım faaliyetleri, ekonomi ve yurt dışı gündemi olacaktı. Ancak Kabine ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Peki, Kabine ne zaman toplanacak, bugün Kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı gündeminde hangi konular var? İşte detaylar…

Kabine ne zaman toplanacak, bugün Kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı gündeminde hangi konular var?

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısına odaklandı. Gözler Beştepe’ye çevrilirken Kabine’nin gündemi de merak ediliyor.

KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK, BUGÜN KABİNE TOPLANTISI VAR MI?

15 günde bir gerçekleştirilen kabine toplantısının, bu ay ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. En son 6 Mart tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısının normal şartlarda bugün yapılması bekleniyordu.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi için 20 Mart Pazartesi günü yani bugün için tarih verilmişti. Beştepe'de toplanması beklenen Kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programında yer almıyor. Açıklama yapıldı ve bugün kabine toplantısının olmadığı belirtildi. Kabine toplantısı bugün yapılmayacak.

KABİNE GÜNDEMİNDE GÖRÜŞÜLMESİ BEKLENEN KONULAR NE?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin son aylarda gündeminin konusu deprem felaketiydi. Önümüzdeki günlerde yapılacak ilk toplantıda bölgede yürütülen yeniden inşa çalışmaları ve yardım faaliyetlerinin yeniden görüşülmesi bekleniyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda yapılacak toplantıda, bölgede görevlendirilen bakanların son duruma ilişkin sunumlar yapması bekleniyor.

Bu çerçevede kabinede barınma sorununun çözümüne yönelik çalışmaları ele alınacak, su ve gıda temini gibi yardım faaliyetleri değerlendirilecek.

Toplantıda, bölgede istihdamın arttırılmasına ilişkin projeler de masaya yatırılacak.

Bu çerçevede brüt asgari ücretin net olarak ödenmesi formülü ile, işverenin ödeyeceği sigorta priminin devlet tarafından karşılanması bu payın işçi maaşlarına ilave edilmesine dönük çalışma hakkında Çalışma bakanı Vedat Bilgin'in kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Kabine toplantısında, 700 bin kamu işçisinin zam pazarlığına ilişkin son durumun da değerlendirilmesi bekleniyor.

Kabinenin önemli konuları arasında seçim de bulunuyor. Başta sandık güvenliği olmak üzere seçimler için alınacak tedbirler de kabinenin gündeminde olacak.

Ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler ile Terörle mücadele de toplantıda değerlendirilecek.