Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Artık benim için Miçotakis diye biri yok

Beştepe'deki kritik toplantı 3 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yoklama kaçakları için müjde verirken, açık cezaevleri görüşlerinin de uzatıldığını açıkladı. "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" diyerek Yunanistan'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar: 

Son Kabine toplantımızın ardından ülkemiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olan programlara katıldık. Rize - Artvin havalimanı Doğu Karadeniz'in ticareti ve turizmiyle gelişmesine katkı sağlayacak. 

Yoklama kaçaklarına müjde

Yoklama kaçağı gençlerin bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyorum. Yoklama kaçağı gençlerimiz bedelli askerlikten faydalanabilecek. Yarından itibaren gerekli yerlere başvurabilirler.

Koronavirüs izinleri uzatıldı

Açık cezaevlerindeki hükümlülüler için uygulanan kovid-19 izinleri ile ilgili yeni bir değerlendirme yaptık. Kovid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıyoruz.

"Muhalefet ile konuşmaya hazırız"

Muhalefet, 1908'in bir adım ötesine geçememiştir. Bizim ülkemizde gerçekleştirdiğimiz büyük demokrasi devriminin eksikleri hatta yanlışları da olabilir. Ama bu eksikleri kapatacak bir muhalefet ile konuşmaya hazırız.

Gerçekleştirilen her projeye karşı çıkan fakat ortaya kayda değer herhangi bir program, hazırlık, teklif hatta hepsini geçtim niyet dahi koyamayan sığ bir muhalefetle karşı karşıyayız.

"Adımlar atacağız"

Hayat pahalılığı başta olmak üzere, çeşitli sıkıntılara maruz kaldığımız bir gerçektir. Türkiye, bugün yaşadığı sıkıntıları elbette hak etmiyor.

Her alanda ülkemizin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladığımız için bundan sonra vatandaşlarımızın refahını arttıracak adımlar atacağız.

Yunanistan'a sert tepki: Artık benim için Miçotakis diye biri yok

Bizim NATO'nun genişlemesi konusundaki yaklaşımımız düşmanlıktan değildir. Terörle mücadele konusundaki ilkeli tutumumuzdan kaynaklanıyor. Geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü yoğun telefon diplomamasi yürüttüm. Muhataplarımızın tamamına Türkiye'nin terörle mücadele ve müttefiklik konusunu açıkça paylaştık. Terör örgütlerinin NATO'da yer almasını biz kabullenemeyiz dedik. Şu anda Yunanistan bizimle nasıl bir uyum içinde? Şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da ve bu üslerle acaba Yunanistan kimi tehdit ediyor? Veya bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Kendisiyle görüştük, aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Yunanistan ABD'ye F-16'ları Türkiye'ye vermeyin telkininde bulunuyor. Biz bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Buyursun kime istiyorsa üs kurdursun. Kendisiyle görüşmeyeceğim, biz kendimize yeteriz.

İsveç'e terör tepkisi

Sayın Anderson bana neler söyledin, ama buyur Stocklom'un caddelerinde teröristler bağırarak yürüyor. Almanya'nın caddelerinde yine bunlar bu tür gösterileri yapmıyorlar mı? Alman polisi, İsveç polisi izniyle yürüyorlar!

"Güney sınırlarımızı için adımlar atmaya başlıyoruz"

Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz. TSK, istihbarat, emniyet hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe yapılacak MGK'da bu hususta kararlarımızı alacağız. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekât önceliğimizin başında yer almaktadır

"Süreci resmen başlatıyoruz"

Milli Uzay Programı çerçevesinde bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. İki aday gerekli tüm eğitimleri alacaklar. Eğitimlerin ardından iki kişiden biri 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek.