Kâbusun yeni adı Strep A! Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A virüsü Türkiye’de görüldü mü?

Streptokok hastalığı olarak da bilinen ‘Strep A’ İngiltere’de 10’dan fazla çocuğun ölümüne neden oldu. Ülkemizde İstanbul, İzmir ve Ankara'da Strep A vakaları görülürken Ankara'daki hastanın yoğun bakımda izlendiği bildirildi. Peki, Strep A nedir? Strep A belirtileri nelerdir?

Kâbusun yeni adı Strep A! Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A virüsü Türkiye’de görüldü mü?

Korona virüs salgının ardından şimdi de Strep A virüsü ortaya çıktı. İngiltere'de ilk olarak ortaya çıkan Strep A virüsü 10'dan fazla çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu.

Strep A virüsü nedir?

Strep A, çok sayıda enfeksiyona neden olabilen A Grubu Streptokok bakterisini ifade ediyor. Vakaların hafif geçtiği belirtilirken, Strep A virüsünün ciddi enfeksiyonlara neden açtığı ifade ediliyor.

Strep A virüsü belirtileri nelerdir?

Strep A semptomları genellikle grip benziyor ve esas olarak bazen “strep boğaz” olarak adlandırılan boğaz ağrısını barındırıyor.

Strep A bakterileri invasif GAS hastalığına neden oluyor. Türkiye'de rastlanılmayan hastalığın yayılmasından endişe ediliyor. İngiltere ve Galler'de hayatını kaybeden 9 çocuğun tamamının 10 yaş altında olması ise dikkat çeken bir başka veri.