Kaçak silah soktular! Suç örgütlerine sattılar!

Polis Kuzey Irak ve Suriye’den yurda soktukları silahları suç örgütlerine satan çeteyi çökertti. Baskın yapılan adreslerde silahlar bulundu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü silah kaçakçılarını takibe aldı. 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından silah kaçakçılarının kaçak yollarla Kuzey Irak ve Suriye’den Türkiye’ye silah soktukları belirlendi. Polis çete üyelerini fiziki takibe aldı. Çetenin farklı illerdeki bağlantıları ortaya çıkarıldı. Silah kaçakçılarının İstanbul ve İzmir’de de bağlantılarının olduğunu tespit etti.

Çalışmaların ardından Bursa Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi. Çete üyelerinin saklandıkları evler arandı. Yatak altlarından, yastıkların içinden, çekyatların altından ve her yerde silahlar bulundu. Çete üyelerinin otomobillerinde yapılan aramalarda ise birçok pompalı tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 kişiden çete liderlerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.