Kaçak tütün operasyonu: Çok miktarda tütün ele geçirildi

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, kaçak tütün operasyonu yaptı. Operasyonda, 439 paket gümrük kaçağı olarak değerlendirilen sigara, 2 bin 720 adet (dal) içine tütün doldurulmuş makaron, 61 adet 50 gramlık cam şişeler içerisinde bandrolsüz nargile tütünü ile 5,6 kilogram açık kıyılmış tütün ele geçirildi.

Kaçak tütün operasyonu: Çok miktarda tütün ele geçirildi

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak tütün operasyonu yaptı. ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’ kapsamında suçun önlenmesi, faillerin tespiti, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile çalışmalar yapıldı.

ÇOK MİKTARDA TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan çalışmalar neticesinde; durumundan şüphelenilerek durdurulan araçta yapılan kontrollerde ve olayın devamında, tütün satışı yapan işyerinde yapılan aramada; toplam 439 paket gümrük kaçağı olarak değerlendirilen sigara, 2720 adet (dal) içine tütün doldurulmuş makaron, 61 adet 50 gramlık cam şişeler içerisinde bandrolsüz nargile tütünü ile 5,6 kilogram açık kıyılmış tütün ele geçirildi. Z.K. ve H.Ö. isimli şahıslar hakkında adli işlem yapıldı.