Kadıköy’de kazanamazsan şampiyon olamazsın!

Sevgili okurlar, Fenerbahçe Trendyol Süper Lig’in 25.haftasında evinde karşılaştığı Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-lacivertli takım şampiyonluk yarışında kritik bir 2 puan kaybetti. İlk yarı açıkçası Fenerbahçe istediklerini hiç yapamadı. Alanyaspor, Ferdi’nin kaptırdığı top sonucu Augusto’nun ayağından bulduğu golle ilk yarıyı önde kapattı. Organize olamayan bir takım görüntüsü çizen Fenerbahçe, Alanyaspor’un güçlü defans bloğunu aşamadı. Konuk ekip de sahaya iyi yayılarak rakibine pozisyon vermedi.

İkinci yarı İsmail Kartal, Cengiz’i oyundan çıkarıp İrfan Can Kahveci’yi oyuna alınca ileride daha çok pas yapan Fenerbahçe, beraberlik golünü buldu. Djiku’nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı Tadic gole çevirerek skoru 1-1’e getirdi. Daha sonra oyunu Alanyaspor yarı alanına yıkan Fenerbahçe, Edin Dzeko’nun golüyle maçta 2-1 öne geçti. Fenerbahçe üstünlük golünden sonra kontrollü şekilde oynaması gerekirken tam tersi bir anda rakip yarı alanda fazla adamla kalınca gelişen hızlı atak sonucu Augusto’nun uzaktan attığı şutta top filelerle buluştu ve maça eşitlik geldi: 2-2. Mücadele bu skorla tamamlandı ve Fenerbahçe ağır bir yara aldı.  

İSMAİL KARTAL’IN YANLIŞLARI

Fenerbahçe’nin gole ihtiyacı varken Batshuayi’nin oyuna girmesi ne kadar doğruysa gol atarak moral kazanmış Edin Dzeko’nun son anlarında oyundan alınması yanlıştı. Kent’i oyuna atıyorsanız en azından Tadic’i oyundan çıkarmanız gerekirdi. Artık İsmail Kartal’ın kendisine bir B planı çizmesi ve Krunic – İsmail orta sahasını bozarak risk alması şart. Bu orta saha bana Josef- Mehmet Topal ikilisini andırıyor. Bu ikili atak olarak bir şey vaat etmiyor, defans olarak da soru işareti. İki isimden birinin yedek kalması daha doğru olacaktır.

KADIKÖY’DE KAZANMAK ŞART

Fenerbahçe açıkçası şampiyonluk yarışında beklenmedik puan kayıpları yaşadı. Özellikle sarı-lacivertlilerin puan kaybettiği, 5 maça baktığımız zaman bunların 4’ünün Kadıköy’de olduğunu görüyoruz. Eğer bir takım şampiyon olmak istiyorsa evinde puan kaybetmemeli.

Fenerbahçe'nin puan kaybettiği maçlar

Adana Demirspor 0-0 Fenerbahçe (2)

Fenerbahçe 2-3 Trabzonspor (3)

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray (2)

Fenerbahçe 1-1 Samsunspor (2)

Fenerbahçe 2-2 Alanyaspor (2)

PSİKOLOJİK EŞİK BAŞLIYOR

Şimdi İsmail Kartal ve talebeleri Galatasaray'ın gerisinde bir mücadele sürdürecek ve her maçını kazanarak rakibinin puan kaybı yaşamasını bekleyecek. Fenerbahçe için psikolojik bir eşik başlıyor. Bu eşikte yapılacak bir hata sezonu kaybettirebilir. Sakin kalmak ve doğru oyunla sonuca gitmek şart.