Kadın Acil Destek Uygulaması nedir? KADES uygulaması ne işe yarar

Kadın acil destek hattı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddeti engellemek için kurulmuş bir uygulamadır. 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi' amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) nedir, nasıl kullanılır? İşte KADES hakkında bilinmesi gerekenler…

Kadın Acil Destek Uygulaması nedir? KADES uygulaması ne işe yarar

KADES uygulaması, son yıllarda ciddi artış gösteren kadına şiddeti önlemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. Bu uygulama kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına tek bir tuşla polise konumu gönderebiliyor. Bu sayede yaşanabilecek olası tehlikenin önüne geçiliyor.

Kades uygulaması nasıl kullanılır?

Kadın Acil Destek Uygulaması nedir? KADES uygulaması ne işe yarar - Resim : 1

Tamamen yerli ve milli bir yazılıma sahip KADES'in kullanımı ve kurulumu çok basit. Akıllı telefonlar üzerinden   Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indirilebilen Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasında gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirilebiliyor.

Uygulama aktif hale getirildiği takdirde uygulamadaki pembe dev butona tıklayınca, telefon otomatik olarak konum bilgisini 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkeziyle paylaşıyor. Yardım çağrısı yapıldığı anda, olay yerine en yakın ekip veya devriyenin olaya müdahalesi sağlanıyor.