Kadınlar artık hamile kalmamak için doğum kontrol hapı kullanmayacak! Bilimsel dergide yayınlandı, yüzde 100 etkili

Yapılan araştırmalar sonunda göz hastalıkları için kullanılan bir ilacın erkeklerde doğum kontrol etkisi yarattığı kanısına varıldı. İlaç Fareler üzerinde denendi ve spermlerin hareketsiz hale getirdiği gözlemlendi.

Kadınlar artık hamile kalmamak için doğum kontrol hapı kullanmayacak! Bilimsel dergide yayınlandı, yüzde 100 etkili

Yıllardır kadınların hamile kalmaması için kullanılan doğum kontrol haplarının artık erkekler içinde kullanılabileceği bilimsel yöntemlerce ortaya konuldu.

SPERMLERİ GEÇİCİ OLARAK FELÇ EDİYOR

Spermleri geçici olarak felç ettiği ifade edilen ilaç erkek farelere enjekte edildi. Bulgular, ilacın gebeliği 2 buçuk saat boyunca yüzde 100, üç buçuk saatte ise yaklaşık yüzde 91 oranında önlediğini ortaya koydu. Araştırmacılar ilacın uygulanmasından 24 saat sonra tam doğurganlığın geri geldiğini ifade etti.

YALNIZCA BİR KEZ ALINABİLİNECEK

Bilim insanları çok hızlı etki ettiği için bu yeni yaklaşımın doğum kontrol yöntemlerinde önemli bir atılım olacağı görüşünde. İlerleyen yıllarda insanlar üzerinde denenmesi de hedefleniyor. Çalışmaya destek veren Ulusal Sağlık Enstitüleri Doğum Kontrol Araştırma Şubesi'nin program görevlisi Chris Lindsey, ilacın cinsel ilişkiden önce yalnızca bir kez alınması gerekeceğini vurguluyor: