Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kadir İnanır'ın mirasına ilişkin merak edilen vasiyetnamesi gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz hafta açıklanması beklenen vasiyetnamenin açılması, yasal mirasçıların tamamına tebligat ulaştırılamaması nedeniyle ertelenmişti.
T24'ün haberine göre İnanır'ın 2022 yılında noter huzurunda, doktor raporu ve iki tanığın katılımıyla hazırlattığı vasiyetnamede tüm mirasını hayat arkadaşı Jülide Kural'a bıraktığı ortaya çıktı.
TÜM MAL VARLIĞINI JÜLİDE KURAL'A BIRAKTI
İnanır'ın vasiyetnamesinde üç otomobilini, gayrimenkullerindeki hak ve hisselerini, banka ve yatırım hesaplarındaki birikimlerini, koleksiyonlarını, sanat eserlerini ve tüm telif haklarını Jülide Kural'a bıraktığı belirtildi.
Usta sanatçının ayrıca hayatının belgesel yapılması ile adına dernek, vakıf, park veya sanat merkezi kurulması gibi girişimlere ilişkin izin verme haklarını da Kural'a devrettiği ifade edildi.
JÜLİDE KURAL HAYATTA OLMAZSA MİRASI ÜÇ KURUMA KALACAK
İnanır ve Kural'ın ortak avukatları tarafından yapılan açıklamada, sanatçının vasiyetinde alternatif bir miras düzenlemesine de yer verdiği bildirildi.
Buna göre İnanır, mirasının açıldığı tarihte Jülide Kural'ın hayatta olmaması durumunda tüm mal varlığının İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Nesin Vakfı arasında eşit şekilde paylaştırılmasını istedi.
İnanır'ın vasiyetnamesini, "Mirasçılarımdan son istek ve arzum vasiyetime uymalarıdır" sözleriyle tamamladığı aktarıldı.
GERÇEK DIŞI HABERLERE SUÇ DUYURUSU
Ayrıca İnanır'ın vasiyetiyle ilgili gerçek dışı haberler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:
"Bu doğrultuda, Sayın Kadir İnanır’ın vasiyetnamesinde ortaya koyduğu iradenin yerine getirilmesi amacı ile tüm hukuki süreci hassasiyetle takip etmeye devam edeceğimizi ve gerçeğe aykırı haberlerin suç olduğunu hatırlatır, bu haberlere ilişkin ilgili Savcılık makamına Jülide Kural vekili olarak kanuni başvurularda bulunacağımızı, kamuoyunun tarafımızca doğrulanmayan, yapılacak yeni bir açıklamaya kadar spekülatif değerlendirme ve haberlere itibar etmemesini önemle belirtmek isteriz.”