Öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi? Sözleşmeli ve kadrolu ek ders ücreti hesaplama nasıl yapılır?

Deprem bölgesindeki eğitim görevlileri için önemli karar! Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde ders vermek üzere görev alan deprem bölgesindeki eğitim görevlileri ek ders görevlerini yapmış sayılacak. Peki, Öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi? Sözleşmeli ve kadrolu ek ders ücreti hesaplama nasıl yapılır? Öğretmen ek ders ücreti ne kadar? İşte detaylar…

Öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi? Sözleşmeli ve kadrolu ek ders ücreti hesaplama nasıl yapılır?

Ders ve ek ders kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayınlanan karara göre OHAL kapsamındaki illerde görev alan eğitim görevlileri ek ders görevlerini yapmış sayılacak.

ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİ VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ders ve ek ders saatlerine ilişkin esaslarda yapılan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 8 Şubat 2023 tarihinde OHAL ilan edilen illerde belirtilen esaslar kapsamında görev yapmakta olanlardan, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle ek ders görevini yerine getiremeyecek durumda oldukları il valisince tespit edilenler, OHAL süresince üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.

EK DERS HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni zam oranına göre bir öğretmenin Ocak ayı ile birlikte %15 vergi dilimi kapsamında ders başına alacağı ek ders ücreti net olarak 51,15 TL oldu. Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri 30 saat derse girdikleri takdirde, bir haftada toplam 20 saat ek ders ücreti alacak. Sınıf öğretmeni Normal şartlar altında bir ayda alacağı ek ders sayısı 80 saat olacağına göre 4.092,00 TL alabilecek.