Kafası koptu, 547 gün yaşamaya devam etti! Hayret veren olay

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan ilginç olay hala tartışılmaya devam ediyor. Kafası kopan horoz Mike, 18 ay boyunca yaşamına devam etti. Bu ilginç olay, literatürde yerini aldı.

Kafası koptu, 547 gün yaşamaya devam etti! Hayret veren olay

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan Horoz Mike vakası, günümüzde dahi tartışılmaya devam ediyor. Gelin Horoz Mike vakasını hep birlikte bir kez daha hatırlayalım... 

10 Eylül 1945'te Kolorado'da bir çiftçi rutin işlerinden birini yapıp tavukların ve horozlarının kafasını kesiyordu. Eşi ise kafası kesilen horozları temizleyip pişiriyordu. O gün de 40 - 50 tanesinin kafası kesilmişti. Fakat o gün kafası kesilen horozlardan birisi ölmeyi reddetti kafası olmadığı halde çılgın gibi etrafta koşuyordu.

ELMA KUTUSUNA GİRİP ORADA KALDI 

En sonunda çiftliğin verandasındaki elma kutusuna girdi, geceyi de orada geçirdi. Çiftçi Lloyd Olsen ertesi sabah kalktı ve gördüklerine inanamadı. Kafasız horoz hala yaşıyordu. 

Lloyd Olsen kafasız bu horoza Mike ismini taktı ve kafasız Mike2ın ne kadar yaşayabileceğini görmek için beklemeye karar verdi. Belli bir süre geçti Mike hala yaşıyordu. En sonunda Mike'ı beslemeye karar verdiler. Fakat kafasız bir horoz nasıl beslenirdi? 

Kafası koptu, 547 gün yaşamaya devam etti! Hayret veren olay - Resim : 1

Lloyd Olsen, Mike'ı sıvı besinler ile beslemeye karar verdi. Bir damlalık yardımıyla sıvı yiyecekleri direk yemek borusuna iletiyordu. Boğazında oluşan mukusu da şırınga ile temizlemeye başladı. Birkaç gün sonra Lloyd Olsen, Mike'ı kasabaya indirmeye karar verdi.

NASIL YAŞAYABİLDİ?

Utah Üniversitesindeki araştırmalar belli etti ki Lloyd Olsen'in yaptığı balta hareketi mucizeviydi. Balta öyle bir yere denk gelmişti ki beyin sapı ve şahdamar zarar görmemişti. Bundan dolayı kalp atışı, kan dolaşımı ve nefes alma gibi hatayi fonskiyonları devam ediyordu. Bunun dışında kafasız horoz Mike'ın kanı çok çabuk pıhtılaşmıştı, kanamadan da ölmemişti. 

Horozlarda oldukça ufak bir beyin olduğundan Mike onu da kaybederek yaşadığının farkında olmayan bir horoz haline gelmişti. Kilo bile alıyordu. Mike bu özelliğiyle Guinness rekorlar kitabına bile girdi.