Kağıt fatura dönemi tarih olacak!

Dijitalleşen dünya ile birlikte pek çok işimizi internetten halledilebiliyoruz. Yakın dönemde ev adreslerimize kadar gelen kağıt faturalar tarih olacak.

Kağıt fatura dönemi tarih olacak!

Ay sonuna doğru pek çok kişi evine gelen faturalarla ne kadar elektrik, doğal gaz, su ve internet faturası geldiğini öğreniyor. Ancak bu durum yakında sona erecek gibi görünüyor. Bilsoft Yazılım e-Dönüşüm Uzmanı Büşra Sevim Tok, e-faturanın gelecekte kağıt faturanın yerini tamamen alacağını söyledi.

E-FATURA DÖNEMİ KAĞIT FATURAYI BİTİRECEK

Büşra Sevim Tok, e-Faturanın gelecekte kağıt faturanın yerini tamamen alabileceğine dikkat çekerek, "Dijital dönüşüm çağındayız ve artık birçok firma işlemlerinde elektronik sistem üzerinden ilerliyor. Bu sürece en çok dahil olan alanlardan biri de e-Fatura sistemleri oldu. e-Faturaya geçiş limitleri her yıl aşağı çekiliyor. e-Fatura, yakın bir gelecekte kağıt faturanın yerini alacak bir sistemdir. E-Faturanın tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden birisi ise kağıt tüketimini en aza indirgeyerek, doğal kaynakların korunmasına katkı sağlamaktır. Ayrıca e-Fatura sistemleri dijital arşivleme yaparak yaşanabilecek iş yükünden işletmeleri kurtarır ve zamandan tasarruf sağlar" diyerek e-Faturanın sağladığı avantajların altını çizdi.

GİZLİLİK ÖNEMLİ

Tok, e-Faturada güvenlik ve gizliliğin çok önemli olduğunu işaret ederek “KOBİ’lerin, uygun alt yapıya sahip entegratörleri tercih etmesi, bu entegratör firmaların e-Fatura sistemlerinin güvenlik konularının titizlikle ele alması ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen e-fatura yasal gerekliliklerine uyması gerekiyor. Bilsoft Yazılım olarak 2005 yılından bugüne 100 bini aşkın kullanıcımıza tüm yasal düzenlemelere uygun olarak bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması konusunda son derece hassas davranıyoruz. e-Dönüşüm sistemleri, ön muhasebe programları, e-Ticaret entegrasyoları gibi birçok alanda hizmet veriyoruz ve her zaman olduğu gibi e-Faturaya geçiş sürecinde de tüm KOBİ’lerin yanındayız” ifadelerinde bulundu.
(ALI-Y)

5.07.2023 15:43:19 TSI
NNNN