Kahramanmaraş depremini bilmişti! Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir için korkutan uyarı!

Merkez üssü Kahramanmaraş depreminde binlerce canımızı yitirdik. İstanbul için uyarılar yapan Prof. Dr. Naci Görür, bu kez İzmir'e dikkat çekti. Prof. Görür, 6'nın üzerinde deprem beklediklerini belirtti.

Kahramanmaraş depremini bilmişti! Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir için korkutan uyarı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık iki büyük depremde binlerce canımızı yitirdik. 11 ili etkileyen deprem büyük yıkımlara neden oldu. Depremden önce Prof. Dr. Naci Görür bölge için pek çok kez uyarılar yapmıştı. Söyledikleri bir bir çıkan Naci Görür, bu kez İzmir'e işaret etti. 

ÜLKEMİZDE NEDEN DEPREM OLUYOR?

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, TELE1 ekranlarında Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programına konuk oldu. Görür şunları söyledi: “Bu büyük deprem olmadan önce bu kadar deprem yoktu. Yani ara sıra depremler olurdu 4.0 ve üzeri. Biz de onları teknik yorumlardık. Yani öyle fazla deprem olmazdı. Ölüdeniz Fayı üzerinde ve Doğu Anadolu Fayı üzerinde olan bu depremler boyut itibarıyla büyük depremler. Ülkemizde deprem olmasının nedeni bu coğrafyada levhaların birbirlerine göre bağıl hareketleri sonucu oluşuyor olması.”

6 ÜZERİ DEPREM OLACAK

Naci Görür ayrıca İzmir için deprem uyarısında bulundu. Görür, şunları kaydetti: “İzmir’de olan depremler genelde 6.0’lar mertebesinde. Yani 6.6 6.2 ve daha düşük olabiliyor. Tarihi dönemlerde büyük depremler vaaz edilmiş ama ben onun İzmir Yarımadası’nda olduğunu düşünmüyorum. Çünkü İzmir’in bir şanssızlığı var. Ege Denizi’nde de bir deprem olsa İzmir’e mal ediliyor. Bakın 6.8 büyüklüğünde Yunanistan’da oldu, İzmir depremi diye biliyoruz. Benim inancım İzmir'de büyük olasılıkla 6.0’lar mertebesinde olacaktır. Yani İzmir’de 7.0 üzerindeki deprem tahmin ediyorum ki ender olabilir. O da İzmir Fayı’nın çalışmasına bağlı olarak”