Gaziantep'te feci olay! Kontrollü minare yıkımı faciayla son buldu: Operatör hayatını kaybetti

Kahramanmaraş depremlerinde hasar alan cami minaresinin kontrollü yıkımı facia ile son buldu. Kontrollü yıkımının gerçekleştirildiği sırada minare kepçe operatörünün üstüne düştü. Kepçe operatörü olay yerinde can verirken, kaza cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi kırsal Yakacık Mahallesi'nde dün öğle saatlerinden sonra yıkımı planlanan camii minaresi dehşet saçtı.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde hasar alan mahalledeki cami minaresi için yıkım kararı alındı. Yıkım kararı sonrası harekete geçen ekipler, minarenin kontrollü yıkımı için çalışmalara başladı.

Gaziantep'te feci olay! Kontrollü minare yıkımı faciayla son buldu: Operatör hayatını kaybetti - Resim : 1
25 yaşındaki kepçe operatörü Mert Köseoğlu

 

MİNARE KEPÇENİN ÜZERİNE DEVRİLDİ, OPERATÖR HAYATINI KAYBETTİ

Çalışma sırasında kontrolsüz bir şekilde yıkılan minare, yıkımı yapan kepçenin üzerine devrildi. Yaşanan olayın ardından kepçe operatörü Mert Köseoğlu (25) hayatını kaybetti. Talihsiz operatörün cansız bedeni, Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, olay anları ise cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, minarenin kepçenin üzerine devrilme anları saniye saniye yer aldı.

Feci olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.