Depremi fırsata çevirdiler: Konteyner fiyatlarında büyük artış

Kahramanmaraş depremleri sonrası depremzedeler için Türkiye tek yürek oldu. Bir yandan deprem bölgesine yardım yapılırken bir yandan fırsatçılar fiyatlarda artış yapıyor. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarından biri olan barınma için konteyner evler inşa edilmesi planlanıyor. Hammadde fiyatlarına zam gelince konteyner fiyatları 2-3 katına çıktı.

Depremi fırsata çevirdiler: Konteyner fiyatlarında büyük artış

Türkiye tek yürek olup depremin yaralarını sararken, bazıları asrın felaketini fırsata çevirmeye çalıştı. Hammadde fiyatlarına zam gelince en büyük ihtiyaçlardan biri olan konteynerler da zamlandı.

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası bazı firmalar fırsat bilip ham madde fiyatını artırdı, konteynerlere en çok ihtiyaç duyulan günlerde zam geldi.

KDV YÜZDE 1'E DÜŞTÜ, İHRACATI 3 AY YASAKLANDI

Devlet hem fırsatçılara engel olmak hem de deprem bölgesindeki acil ihtiyacını karşılayabilmek için konteyner ihracatını 3 ay boyunca yasaklarken; konteynerlerde KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

KONTEYNER FİYATLARI 50 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Show Haber'de yer alan habere göre; 50 bin TL'den başlayan konteynerler için firmalar vatandaşları uyardı. Fiyatların yüzde 20 civarında arttığını belirten yetkiler ancak 2-3 katı fiyat isteyenler olursa bu durumun sorgulanması hatta gerekirse şikayette bulunulması gerektiğini söylüyor.