Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası kanser tehlikesi! Dr. Üstün Ezer: Kanser depremi geliyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 10 ilimizi etkileyerek büyük yıkımlara ve on binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Depremden sonra milyonlarca vatandaş tahliye edilirken dikkat çeken bir açıklama da Dr. Üstün Ezer’den geldi. Kanser depremi geliyor diyen Ezer, “Depremin ardından lösemi ve kanser vakaları çok hızlı artacak” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası kanser tehlikesi! Dr. Üstün Ezer: Kanser depremi geliyor

Kahramanmaraş merkezli olan ve başta Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Elazığ olmak üzere 10 ilimizi etkileyen deprem sonrası on binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Yüzbinlerce vatandaşımız da tahliye edildi.

LÖSEV'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER ise deprem sonrası lösemi ve kanser vakalarının çok hızlı artacağına dikkat çekti.

Ezer, Kimse farkında değil Bu depremin ardından lösemi ve kanser vakaları çok hızlı artacak. Neden; Kanserojen Asbest taşıyan binalar yıkıldı. Hem bulunduğu hem de mlozu taşınacağı çevrede lösemi ani şok ve psikolojik travmalar kansere neden olacaktır” dedi.

“KIZSANIZ DA UYARMAK ZORUNDAYIZ”

Depremde 100 milyon on moloz çıkacak. Yani koskoca Erciyes Dağı büyüklüğünde. Bu molozların tahlili yapılığı asbest ve diğer kanserojen yükü ölçülecek mi? Asbestin, hava-su-bulutlar ile yayılarak kanser yaptığını biliyor musunuz?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası kanser tehlikesi! Dr. Üstün Ezer: Kanser depremi geliyor - Resim : 1

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası kanser tehlikesi! Dr. Üstün Ezer: Kanser depremi geliyor - Resim : 2