Kahramanmaraş'ta en az 300 bina yıkıldı! İşte o yürek yakan görüntüler

Kahramanmaraş'ta 7.4'lük deprem sonrası gelen görüntüler yürekleri yaktı. Görüntülerde, yıkılan binalar, yollar ve kurtarma çalışmaları yer aldı. AFAD yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre Kahramanmaraş'ta en az 300 binanın yıkıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş'ta en az 300 bina yıkıldı! İşte o yürek yakan görüntüler

Kahramanmaraş'ta sabah 04.17'de 7.4 büyüklüğündeki deprem, 10 ilde etkili oldu. Deprem sonrası birçok ilde dahil toplam 284 can kaybı ve 2 bin 323 yaralı olduğu öğrenildi. AFAD, Kahramanmaraş'ta en az 300 binanın yıkıldığını açıkladı. İşte yıkılan binalardan yürekleri yakan görüntüler...

Enkaz altına kalanların kurtarılması için başlatılan çalışmalar yoğun olarak sürerken, dev kaya parçalarının yola düştü, bir çok yolda da yarıklar oluştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, birçok ilden hissedildi. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde AFAD'ın ilk belirlemelerine göre 300'den fazla bina yıkıldı. Bir çok ilden gelen ekipler AFAD koordinesinde yıkılan binaların olduğu bölgeye sevk edilirken, çalışmalarının da aralıksız sürdüğü belirtildi.

Yolların yarılması ve devasa kaya parçalarının da yola düşmesi dikkat çekerken, köylerde de tek katlı yapıların çöktüğü öğrenildi.