Kahramanmaraş'ta peş peşe korkutan 2 deprem! Naci Görür'den uyarı geldi

Kahramanmaraş'ta akşam saatlerinde meydana gelen 5.0 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür "Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir" uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta peş peşe korkutan 2 deprem! Naci Görür'den uyarı geldi

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 20.16 sıralarında meydana gelen korkutan deprem, çevre illerden de hissedildi. Depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıklayan AFAD, sarsıntının derinliğini ise 7 kilometre olarak bildirdi. Kahramanmaraş'ta aynı yerde 6 dakika arayla ikinci bir deprem oldu. AFAD, saat 20.22'de meydana gelen ikinci sarsıntının büyüklüğünü 4.1, derinliğini ise 6.8 kilometre olarak duyurdu. Depremlerin ardından vatandaşlar panik yaşarken, şu an için olumsuz bir durum bildirilmediği öğrenildi.

NACİ GÖRÜR: HAREKETLENMELER BEKLENEBİLİR
Yaşanan her depremin ardından yapacağı yorum merakla beklenen Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta yaşanan iki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yayınlandı. Görür paylaşımında, "Yağmurlu/Göksun-K. Maraşta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha öneki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.