Kahramanmaraş'ta sonbaharın eşsiz güzelliği son kez büyüledi

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yer alan Fınız Çayı sonbaharın masalsı güzelliği ile son kez görenleri büyüledi. Kasım ayı ile beraber ülke genelinde kendisini göstermeye başlayan kış mevsimi yavaş yavaş sonbahar ile vedalaşmamızı sağlarken Fınız Çayı son kez sonbaharın güzelliği ile gören herkesi büyülüyor.

Kahramanmaraş'ta sonbaharın eşsiz güzelliği son kez büyüledi

Sonbaharın güzelliği ile dört bir yanı sarılan Kahramanmaraş'ın yüksek kesimleri sonbaharın eşsiz renkleri ve güzellikleri ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Doğanın derinliklerinde saklı kalan Fınız Çayı sonbaharın döktüğü yaprakları ile kartpostallara taş çıkarıyor. 

FINIZ ÇAYI DOĞAL GÜZELLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Kahramanmaraş'ta Kasım ayında kartpostallık görüntüler ortaya çıkıyor. Onikişubat ilçesi Fırnız Çayı ve etrafı doğal güzellikleriyle dikkat çekerken, özellikle yaz mevsiminde misafirlerini ağırlayan bölge, sonbaharın son günlerinde renk cümbüşüne dönüştü. Bölgedeki çınar ve kavak ağaçları yaprak dökümüne başladı, Fırnız Çayı etrafına dökülen yapraklar farklı renk tonlarıyla dikkat çekti.

 

Kahramanmaraş'ta sonbaharın eşsiz güzelliği son kez büyüledi - Resim : 1

''BURANIN YAZ VE SONBAHARI AYRI GÜZELDİR''

Doğa tutkunlarının ve fotoğrafçıların gözdesi haline gelen bölge, doğayla iç içe yürüyüş yapmak isteyenlerin mekanı haline geldi. Fırat Sarıaltun, "Burası Fırnız Çayı ve soğuk suyun meşhur olduğu bir yerdir. Kavak ve çınar ağaçları ile kaplı yer dört mevsim ilgi odağı halindedir. Buranın özellikle yaz ve sonbaharı ayrı güzeldir" dedi.

Veli Gürocak ise, "Biz de çilek tarlamızın son hasadını yaptık. Bu aylarda yapraklar renklere dönüşür ağaçlar kendisini korumaya alır mevsimin en güzel dönemidir" diye konuştu.

 

Kahramanmaraş'ta sonbaharın eşsiz güzelliği son kez büyüledi - Resim : 2