Kahtalı Mıçe kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kahtalı Mıçe’nin ailesinden acı haber!

Adıyaman’ın ünlü isimlerinden Kahtalı Mıçe’nin ailesinden acı haber… Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizde ağır yıkımlara neden olan depremlerde Kahtalı Mıçe'nin 25 akrabası depremde hayatını kaybetti. 70 yaşındaki "Kahtalı Mıçe" lakaplı Mustafa Aslan, depremde 25 akrabasını kaybetti. Usta isim, yaşadığı kayıplarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Peki, Kahtalı Mıçe kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Kahtalı Mıçe kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kahtalı Mıçe’nin ailesinden acı haber!

Adıyaman ve çevresinde şarkıları ile tanınan ünlü isim Kahtalı Mıçe Mustafa Aslan’ın ailesinden acı haber geldi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde Kahtalı Mıçe lakaplı Mustafa Aslan, 25 akrabası hayatını kaybetti.

KAHTALI MIÇE MUSTAFA ASLAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. Mıçı, Mustafa'nın kısaltılmışıdır. İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulunda okudu. Çocukluğunda çokça pamuk tarlasında çalışmaya gitti. Bu sebeple ilkokulu 9 senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 Yaşından itibaren Kahta'da yerel türkücülük yaptı. Düğün ve konserlerde türküler söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğünde işe başladı.

"Beynelmilel" filminde oynadı. 1989 ile 1990 yıllarında Gaziantep'de yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991 yılında İstanbul'a göç etmiş ve bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Şanlıurfa'ya yerleşti, hala orada yaşamaktadır. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Kahtalı Mıçe, 1975 yılında Hülya hanım ile evlendi. 4 çocuğu vardır.