Kahvaltıda 2 ay boyunca poğaça yiyenlerin sağlık sonuçları herkesi hayrete düşürdü

İşe gelirken pratik olması, hafta sonlarında da güzel bir kahvaltının yanına iyi gitmesi sebebiyle poğaça kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında. Ancak o lezzetli poğaçaların vücuda verdiği zararlar bazen geri dönülmez olabilir... Araştırmacılar, 2 ay boyunca kahvaltıda poğaça yemenin, vücuda ne gibi zararlar verdiğini ortaya koydu. İşte o korkunç sonuçlar...

Kahvaltıda 2 ay boyunca poğaça yiyenlerin sağlık sonuçları herkesi hayrete düşürdü

Pastaneden alınan açma, poğaça, simit genelde basit ve pratik bir kahvaltı için vazgeçilmez yiyecekler. Pratikliğin yanı sıra bir o kadar lezzetli olan bu yiyecekler insan vücudunu büyük ölçüde tehdit ediyor. Yüksek karbonhidrat içeren bu yiyecekler birçok hastalığa da zemin hazırlıyor. Posta Gazetesinin haberine göre, işte poğaçaların vücuda verdiği zararlar...

Kalp ve damar sağlığında ölümcül rol

Dışarıdan satın alınan poğaçalar adeta margarin deposudur. Yağlar arasında en yüksek derecede zararlı olan yağ grubunda yer alan margarin kalp ve damar sağlığında ölümcül bir rol üstleniyor.

Bol miktarda margarinin bulunduğu poğaçaları özellikle sabah saatlerinde tüketmek kalbin büyük ölçüde yorulmasına sebep oluyor. Bu durum zaman içerisinde tüm vücuda etki ederek damarların tıkanmasını beraberinde getiriyor.

Mide ağrısı dolu bir gün 

Sabah mutlulukla yediğiniz bir poğaça tüm günü mahvedebilir. Midesi hassas olan kişilerin özellikle tüketmemesi gereken sıcak poğaçalar kısa sürede mide yanması ve ağrı dolu bir gün geçirmeye neden olur.

Tuvalete çıkmanızı engeller

Sık sık tüketilen poğaçalar sebebiyle tuvalete çıkma sorunu yaşabilirsiniz. Bağırsak sisteminin yavaşlamasında büyük etken oluşturan poğaçalardan özellikle sade olanları tüketmemeniz oldukça önemli.

Kolesterolü yükseltiyor

İçerisinde bol miktarda margarin barındıran poğaça, kroner kalp rahatsızlığına yakalanma olasılığını arttırır ve LDL denilen kolesterolün yükselmesine sebep olur.

Çocuklarda hiperaktive ve dikkat eksikliği

Çocuklarınıza poğaça yedirmeden önce bir kez daha düşünmelisiniz çünkü poğaça ve börek gibi yiyecekler çocuklarda hiperaktive ve dikkat eksikliğine sebep olmaktadır.

2 ayda 2.5 kilo yağ kütlesi

Sadece bir adet poğaça 450 kalori barındırı. Bu kaloriyi yakmak için yapmanız gereken şey 7 bin 500 tempolu adım olacaktır. İçerisinde çok fazla yağ barındıran poğaçayı 2 ay boyunca düzenli olarak yerseniz 2.5 kilo yağ kütlesine de bu sürede merhaba diyebilirsiniz.