Simite standart getirildi. 4 çeşit olarak hazırlanan taslak standart neleri içeriyor?

Sokakların en çok tüketilen, en çok sevilen yiyeceklerinden olan simitle ilgili değişiklik gündemde. taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak. Kimi sevdi kimi "dokunmayın" dedi. Standart üretici ve satıcıyı da heyecanlandırmadı. İşte simit satışında yeni kurallar…

Simite standart getirildi. 4 çeşit olarak hazırlanan taslak standart neleri içeriyor?

Türk Standartları Enstitüsü yeni bir simit standartı hazırladı. Taslak halindeki “simit standardı” meslek örgütlerine gönderildi. Simit Standart taslağı için Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan görüş alındı.

Simite standart getirildi. 4 çeşit olarak hazırlanan taslak standart neleri içeriyor? - Resim : 1

4 gruba ayrılacak

TV 100'ün haberine göre Türk Standardları Enstitüsü TSE tarafından hazırlanan simit standardı tasarı halinde meslek örgütlerine gönderildi. Taslakta simidin yapılışından nasıl satıldığına dair detaylar yer aldı.

Taslak halindeki standarda göre simit; Sokak Simidi, Pastane Simidi, Dolgulu Simit, Hamuru Haşlanmış Simit olmak üzere dört gruba ayrılacak.

Simite standart getirildi. 4 çeşit olarak hazırlanan taslak standart neleri içeriyor? - Resim : 2

Çeşnisi ve iç malzemesi de belirlendi

Simit hamuru üzerine çeşni olarak susam tohumu, çöreotu, ay çekirdeği, chia tohumu ya da bu tahıllardan birkaçının karışımı serpilebilecek. Dolgulu simitlerde peynir, zeytin, sucuk, sosis, salam, çikolata gibi malzemeler de iç malzeme olarak kullanılabilecek.

Taslağa göre simit, kendine has tat ve kokuda olacak. Acılaşmış, ekşimiş, küflenmiş, kokuşmuş olmayacak. Simidin iyi pişmiş ve kabarmış olması gerekecek.

Tüm detayları haberimizde;