Yeni yasayla kürtaj neredeyse tamamen yasaklandı!

Kalp Atışı Yasası, Teksas'ta kürtajın neredeyse tamamen yasaklanması anlamına geliyor. Kürtaj hakları grupları yasağa karşı direniyor.

Yeni yasayla kürtaj neredeyse tamamen yasaklandı!

ABD Yüksek Mahkemesi, 1973'ten bu yana en kısıtlayıcı kürtaj tedbirinin uygulanmasını engelleyen bir ihtiyati tedbir talebini reddediyor. Bu yasa Teksas'ta kürtajın neredeyse tamamen yasaklanması anlamına geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, altı haftalık hamilelikten sonra kürtajı yasaklayan Teksas yasasını engellemeyi reddetti.

Yargıçlar, kürtaj sağlayıcıları ve yasanın uygulanmasını engellemeye çalışan diğerlerinin acil temyiz başvurusunu reddetmek için Perşembe günü erken saatlerde 5'e 4 oy verdi.

Çarşamba günü yürürlüğe giren sözde Kalp Atışı Yasası, Teksas'ta kürtajın neredeyse tamamen yasaklanması anlamına geliyor.

Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott tarafından Mayıs ayında imzalanan yasa, tıp uzmanları kardiyak aktiviteyi, genellikle yaklaşık altı hafta önce ve çoğu kadın hamile olduğunu bilmeden önce tespit edebildikten sonra kürtajı yasaklıyor.

Kürtaj hakları grupları, Yüksek Mahkeme'nin 1973'te ülke çapında kürtajı yasallaştıran dönüm noktası niteliğindeki Roe v Wade kararından bu yana hiçbir eyalette böyle bir yasağa izin verilmediğini söylüyor.