Kamboçya'da öldürülen Türk için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi!

6 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası dünyayı gezmeye başlayan ve Kamboçya'ya yerleşen 52 yaşındaki Ufuk Öntürk, 25 Şubat'ta kaldığı pansiyonda çekiçle başına vurularak öldürülmüştü. Aile ise, Kamboçya'nın inançları gereği cenazenin yakılması için vekalet istendiği zaman cinayetten haberdar oldu. Dışişleri Bakanlığı cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için devreye girdi. Öntürk'ün yakınları, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yardım bekliyor. 

Kamboçya'da öldürülen Türk için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi!

Kamboçya'da pansiyonda çekiçle öldürüldü! Ufuk Öntürk için Bakanlık devreye girdi. 52 yaşındaki Ufuk Öntürk, Kamboçya'da kavga ettiği 6 kişinin saldırısında hayatını kaybetti. Aile, cenazenin yakılması için vekalet istendiği zaman cinayetten haberdar oldu. Dışişleri Bakanlığı cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için devreye girdi. Ufuk Öntürk'ün yakınları, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yardım bekliyor. 

Kalp krizi sonrası dünyayı gezmeye başladı. 6 yıl önce yerleştiği Kamboçya'da öldürüldü. Ailesi, cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım istedi.

Öntürk'ün eniştesi Deniz Keser, "Odada ölü bulunduğu söylediler. Cinayete kurban gittiğini, kaldığı pansiyonda tabak kırılmış. Bu nedenle tartışma başlamış. Pansiyon sahibi ve çalışanlarının bulunduğu 6 kişi, çekiçle başından yaralamış. Hunharca öldürüldüğünü öğrendik." açıklamasında bulundu.

52 yaşındaki Öntürk'ün İzmir'deki yakınları cinayetten, Kamboçya'dan gelen telefon sayesinde haberdar oldu.

Ufuk Öntürk, 25 Şubat'ta kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının saldırısında hayatını kaybetmişti. Aileden Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet isteniyordu.

Yakım işlemini kabul etmeyen aile cenazeyi Türkiye'ye getirmek istedi ancak, 15 bin doları bulan masrafları karşılayamadı. Dışişleri Bakanlığı devreye girdi, Kamboçya'daki yetkililerle temasa geçildi.

Ufuk Öntürk'ün ablası Yıldız Eyiçalış, "Bu cinayeti işleyen kişiler şu an tutuklu ama oranın kanunları duyduğumuza göre çok demokrasiye göre harekete edilmiyor. Salıverilmesinden de korkuyoruz. Bu kişilerin, mutlaka cezalarını çekmesini istiyoruz." deid.

Ufuk Öntürk'ün cenazesinin birkaç gün içinde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.