Kamışların arasında mahsur kaldı, yardıma gelen İtfaiye botunu görünce ne yapacağını şaşırarak kaçtı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan bir dereye giren ördek yolunu şaşırarak kamışlık alanın içine girdi. Girdiği kamışlık alandan çıkamayan, çırpındıkça daha beter dolanan ördek için itfaiye ekipleri geldi fakat o itfaiye ekiplerinden öyle korktu ki kendisini sağa sola çarpa çarpa bir şekilde kurtararak kaçtı.

Kamışların arasında mahsur kaldı, yardıma gelen İtfaiye botunu görünce ne yapacağını şaşırarak kaçtı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde dereye giren ördek dere içinde bulunan kamışlar arasında mahsur kaldı. Kendini kurtarmak için çırpınan ördek çevredeki duyarlı vatandaşların dikkatini çekti. Ördeği kurtarmak için itfaiyeden yardım istendi.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri mahsur kalan ördeğe yardım için harekete geçti.  Ördeği kurtarmak için botla kamışlık alana yaklaşan itfaiye ekipleri mahsur kalan ördeğe yaklaştıkça hayvanın korkmasına neden oldu. Yaklaşan bottan korkan ördek çırpınarak kendisini kurtardı.  İtfaiye kurtarma çalışmasını sonlandırırken, ördek balıkçılar tarafından elleriyle beslendi.

 

Kamışların arasında mahsur kaldı, yardıma gelen İtfaiye botunu görünce ne yapacağını şaşırarak kaçtı - Resim : 1

 

AKINTIYA RAĞMEN YARDIMA GİDİLDİ

Olay, saat 12.00 sırasında Sarısu Mahallesi Sarısu Deresi’nde meydana geldi. Dere kenarında balık tutan vatandaşlar bir ördeğin uzun süre kamışlık alanda mahsur kaldığını ve çıkamadığını görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Bölgeye gelen ilk itfaiye ördeğe ulaşamayınca, botu bulunan ekipten destek istedi. Bölgeye gelen itfaiye ekibi botu dere kenarına taşıdı. Botla dereye giren ekip, akıntıya rağmen ördeğin olduğu yere ulaştı.

 

Kamışların arasında mahsur kaldı, yardıma gelen İtfaiye botunu görünce ne yapacağını şaşırarak kaçtı - Resim : 2

SAKAT AYAĞINA RAĞMEN CAN HAVLİYLE KAÇTI

Ekibin yaklaştığını gören ördek kamışların arasında sol ayağının sakat olmasına rağmen uzaklaştı. Ördeğin suda rahatlıkla hareket edebildiğini gören ekipler ise normale döndü. Kenarda balık avlayan amatör balıkçılar, ördeği ekmek ile besledi.
Balıkçılardan Cemal Yıldırım, “Biz sabah 09.00 gibi buraya geldik. Ördeğin de sürekli o kamışların içinden sesi geliyordu ve hareket etmiyordu. Biz de itfaiyeye haber verdik. Botla suya girdiler ama ördek yaklaştıkları anda hareket edip kaçtı. Sol ayağında bir yara var, kıpırdatamıyor. Biz de ekmekle besleme yapıyoruz” dedi.

 

Kamışların arasında mahsur kaldı, yardıma gelen İtfaiye botunu görünce ne yapacağını şaşırarak kaçtı - Resim : 3