Kampa gitmeden önce bunlara dikkat! Kamp tatili nasıl yapılır? Kampa gitmeden önce nelere dikkat etmek gereklidir? İşte detaylar..

Son zamanlarda otel fiyatlarının artması ve ucuza tatil yapmanın zor olması kamp tatilinin tercih edilmesinde büyük bir artışa neden oldu. Doğayla iç içe yeni yerler keşfetmek herkese cazip gelirken, ilk defa kamp tatiline çıkacak olanların dikkate alması gereken bazı önerileri sizler için derledik. Bunlardan en önemlisi kamp yaparken ilk yardım çantanızı mutlaka yanınızda bulundurun. Herhangi bir yaralanmada bu sizin için hayati önem taşır.

Kampa gitmeden önce bunlara dikkat! Kamp tatili nasıl yapılır? Kampa gitmeden önce nelere dikkat etmek gereklidir? İşte detaylar..

Kamp tatili çoğu kişinin rahatlık, temizlik gibi sebeplerden dolayı tercih sebebi olmasa da doğa ile iç içe olmak isteyenlerin hiç düşünmeden tercih edebileceği bir tatil seçeneği olabilir. Özellikle otel tatilinden daha ekonomik olan kamp tatiline gitmeden önce ise dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Sanıldığı gibi kamp yapmak o kadar da basit değildir. Peki, Kamp tatili nasıl yapılır? Kampa gitmeden önce nelere dikkat etmek gereklidir? İşte, merak edilen tüm detaylar...

CAN MUTABAKANİ

KAMPA GİTMEDEN ÖNCE BUNLARA DİKKAT!

Kampa gitmeden önce dikkat etmeniz gereken ilk nokta kamp yapacağınız mevsimi iyi seçmeniz olacaktır. Bu sizin ilk kamp tatiliniz ise yaz aylarında kamp kurmanız daha keyifli olacaktır. Çadırda uyumak ve uyanmak, sıcak bir mevsimde daha az donanıma ihtiyacımız olacağı anlamına gelir.

Kampa gitmeden önce bunlara dikkat! Kamp tatili nasıl yapılır? Kampa gitmeden önce nelere dikkat etmek gereklidir? İşte detaylar.. - Resim : 1

İlk seferinizde eve yakın bir yerde kamp yapmak sizİ daha güvende hissettirecektir. Deniz seviyesine yakın yerlerde kamp kurarsanız gece ani ısı değişiminden etkilenmez, daha rahat edersiniz. Kampta geceleri en iyi donanım uyku tulumudur. Ancak ilk kez kamp yapacaksanız ekstra bir donanım almadan eldeki çözümlerle de yola çıkabilirsiniz. Evdeki yorgan veya battaniye uyku tulumundan sonraki en iyi çözümdür ayrıca bütçenizde bir hasara da yol açmaz.

Ülkemizde pek çok kamp alanları mevcuttur. Bu alanlarda tuvalet, duş ve market gibi imkanlar bulunabilir. Kamp alanlarını tercih etmek, size hem doğada kamp yapma tecrübesini yaşatır hem de ihtiyaçlarınızı daha kolay gidermenizi sağlar.

Kampa gitmeden önce bunlara dikkat! Kamp tatili nasıl yapılır? Kampa gitmeden önce nelere dikkat etmek gereklidir? İşte detaylar.. - Resim : 2

Kamp tatilinizi ilk seferinde kısa tutmak sizi daha az yoracağı için daha keyifli anlar geçirirsiniz.

Kamp tatilinde rahat kıyafetler giymek önemlidir. Yanınıza alacağınız kıyafetleri kamp yapacağınız mevsime göre seçmeniz gerektiği gibi hareket edeceğinizi de unutmamanız gerekir.

Kampa gitmeden önce bunlara dikkat! Kamp tatili nasıl yapılır? Kampa gitmeden önce nelere dikkat etmek gereklidir? İşte detaylar.. - Resim : 3

Yeme içme konusunda ise taze yiyecekler için mutlaka yanınıza soğutucu alın. Bunun dışında sandviç benzeri atıştırmalıklar hazırlamanızı öneririz. Pişirmek istediğiniz yiyecekleri ise kampa getirmeden evde ön pişirme yapmanız size kolaylık sağlayacaktır.

Kamp alanına giderken yanınıza su almayı unutabilirsiniz. Doğada yapılan kamplar için önemli bir detay olsa da eğer kamp alanına gidecek olursanız kamp alanlarında su bulmak son derece kolaydır. Suyu çadır getirmek için mutlaka bir araca ihtiyacınız olacaktır bu nedenle yanınızda suluk bulundurmayı unutmayın. Hem içmek için hem de yemeklerinizi hazırlarken su ihtiyacı için yanınızda matara bulundurmak önemlidir.

Kamp tatilinizi oldukça eğlenceli hale getirebilirsiniz. Kamp ateşinde şarkılar söylemek, yürüyüş yapmak, oyun oynamak gibi aktiviteler oldukça iyi bir tatil geçirmenizi sağlar.