Kampüste evlilik teklifi! Üniversiteden atıldılar...

Pakistan'da üniversite kampüsünde evlilik teklif eden kız öğrenci ve erkek arkadaşı üniversiteden atıldı.

Pakistan'da bulunan Lahor Üniversitesi'nde, bir kız öğrencinin kampüs içerisinde erkek arkadaşına evlilik teklif etmesi ve gencin de bunu kabul etmesinin ardından her iki öğrenci de okuldan uzaklaştırıldı. Sosyal medyada viral olan görüntüde, genç bir kadın, elinde çiçekle erkek arkadaşının önünde diz çökerek evlilik teklifinde bulundu ve genç de bu teklifi kabul etti. Sınıf arkadaşlarının önünde gerçekleşen teklifin ardından çift birbirine sarıldı ve arkadaşları da bu anı kutladı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Lahor Üniversitesi disiplin kurulunun toplanarak söz konusu 'önemli' meseleyi görüştü. Kurul, görüşmenin ardından iki öğrenciyi çağırdı. Ancak çift çağrıya uymadı ve sorgulanmak için çağrıldıkları kurula gitmedi.

Üniversite yönetimi, bunun üzerine önce Hadiqa Javaid isimli kız öğrencinin ve erkek öğrenci Shehryar Ahmed'in, "Kötü davranış, yönetmelik ve üniversite kurallarını ihlal" gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılmasına karar verdi.
 
Yayımlanan karar ile "Genel Disiplin ve Davranış Kuralları'nın, davranış kuralları maddesini ciddi şekilde ihlal ettikleri" nedeniyle öğrencilerin bundan böyle üniversite sahasına girmeleri kesin bir şekilde yasaklandı.