Kampüsteki vurgun! Attıkları imza bela oldu: Eğitim seti dolandırıcıları şimdi de tehdit ediyorlar

Online İngilizce eğitim satıyoruz diyerek, öğrencilere cayma haklarının olduğunu söylediler fakat söyledikleri gibi olmadı. Üniversite kampüsünde İngilizce eğitim satın alan mağdurların attıkları imza başlarına dert oldu. İddiaya göre yıllar sonra icra tehdidi ile karşı karşıya kaldılar. O mağdurlar tv100 muhabiri Gül Gündüz’e konuştu

Üniversite kampüsüne stant kurarak İngilizce eğitim satan vurguncular öğrencilere satış başına prim aldıklarını ve yarın arayıp hemen iptal ettirebileceklerini söylediler.

Ertesi günlerde İngilizce eğitimi iptal ettirmek için arayan öğrencilerin telefonlarına cevap verilmedi. Yıllar sonra online İngilizce satan vurguncular öğrencileri arayarak eksik ödeme yaptıklarını ve ödeme yapmadıkları taktirde icraya verilecekleri konusunda tehdit etti. Mağdurlara ulaşamayan firma mağdurların ailelerini aramaya başladı. Binlerce mağdur Tüketici Konfederasyonu’ndan yardım istedi.

Eğitimi satın alan mağdurlar tv100’e konuştu;

PRİM ALIYORUZ, ERTESİ GÜN İPTAL ETTİREBİLİRSİNİZ

“Üniversite öğrencisiyiz yaşlarımız 18-19 biraz da cahillikte var ister, istemez. Eğitim setlerini koydukları bir stantları vardı. Tanıtım yapıyorlardı. Biz bir an aldanarak bunu aldık. Kaç öğrenciden yaparsak daha çok prim kazanıyoruz şeklinde bize konuştular.”

İCRAYA VERİLECEKSİNİZ

“Peşin ödeme yaparsanız 400 lira indirim var dediler. Taksit ödemesini yaptım peşin 1000 lira. Aradan 2 yıl geçtikten sonra beni aradılar eksik ödeme yapmışsınız. İcraya verileceksiniz diye.”