Kamu personeli olmak isteyenler dikkat! Başvurular başladı!

İŞKUR üzerinden yapılan açıklamalara göre kamu kurumlarının personel alımlarını takip edenler için yeni bir ilan yayımlandı. Başvuruların bugün başladığı duyuruldu. Başvurular nasıl ve nereden yapılır? KPSS puan şartı aranıyor mu? Kaç personel alınacak? İşte merak edilenler…

Kamu personeli olmak isteyenler dikkat! Başvurular başladı!

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlarda 2 farklı ilanda toplam da 44 sürekli personel alımı yapılacağı belirtildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan çi alıımında adaylarda KPSS puan şartı arandığı vurgulandı. Başvurular nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar…

Lisans mezunları

Deniz Trafik Operatörü: 18 personel:

Mühendis: 6 personel

Büro Personeli: 8 personel

ÖN LİSANS MEZUNLARI

Tahlisiye Personeli: 10 personel, İlan Numarası: 00007219838

Tekniker: 1 personel İlan Numarası: 00007220320

Büro Personeli: 1 personel, İlan Numarası: 00007220361

Hangi kadrolar hangi bölümden mezun alacak?

Deniz Trafik Operatörü:
– Denizcilik alanında lisans düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.

Mühendis:
– Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

– Üniversitelerin Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

– Üniversitelerin Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği ve Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Üniversitelerin Elektrik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

– Üniversitelerin Makine Mühendisliği bölümünden lisans düzeyinde mezun olmak.

Büro Personeli (lisans)

– Üniversitelerin Matematik Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği ve Sosyoloji bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

– Üniversitelerin iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, ekonometri, siyaset bilimi, uluslararası finans, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans, muhasebe ve finansal yönetim, sigortacılık ve risk yönetimi, bankacılık, bankacılık ve finans, uluslararası ticaret, küresel ve uluslararası ilişkiler, ekonomi ve finans, bankacılık ve sigortacılık, işletme yönetimi, işletme-ekonomi, muhasebe ve denetim, muhasebe bilgi sistemleri, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası işletme yönetimi, uluslararası işletmecilik bölümlerinin birinden veya eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okullarından/bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Büro Personeli (Ön lisans)

– Üniversitelerin Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden ön lisans düzeyinde mezun olmak.

Tekniker
– Üniversitelerin Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro, Harita ve Maden Ölçme ve Tapu Kadastro bölümlerinden birinden ön lisans düzeyinde mezun olmak.

Tahlisiye Personeli

– Meslek yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Bölümü, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Denizcilik, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Güverte, Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği, Yat Kaptanlığı, Yat İşletme ve Yönetimi, Gemi Makineleri İşletme bölümlerinden birinden ön lisans düzeyinde mezun olmak.

Başvurular ne zaman yapılacak?

Adaylar başvurularını İŞKUR Resmi web sayfasında bulunan iş ilanları sekmesinden yapacak. Başvurular 19-23 Aralık 2022 tarihinde online olarak yapılacak ve yukarıdaki ilan numaraları ile hem başvuru yapabilir hem de başvuru şartlarını görebilirsiniz.