Kamudakilerin iPhone kullanması yasaklandı mı? O ülkenin bakanlık sözcüsü gerçeği açıkladı

Çin Dışişleri Bakanlığı, hükümet çalışanlarının kamu kurumlarında iPhone ve diğer yabancı markalara ait akıllı telefonların kullanımının yasaklandığına dair haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık sözcüsü Mao Ning, “Çin, Apple gibi yabancı markalı telefonların satın alınmasını ve kullanılmasını yasaklayan yasa veya yönetmelik yayınlamadı” dedi.

Kamudakilerin iPhone kullanması yasaklandı mı? O ülkenin bakanlık sözcüsü gerçeği açıkladı

Çin hükümetinin geçtiğimiz günlerde aldığı kararla kamuda çalışanların iPhone ve diğer yabancı markalara ait akıllı telefonları kullanmalarına yasak getirdiğine yönelik haberler çıkmıştı. Bu konuda, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning açıklama yaptı.

“ÇİN YASAKLAYAN YÖNETMELİK YAYINLAMADI”

Ning "Çin, Apple gibi yabancı markalı telefonların satın alınmasını ve kullanılmasını yasaklayan yasa veya yönetmelik yayınlamadı. Ancak son zamanlarda Apple'ın telefonlarıyla ilgili güvenlik olaylarının medyada çok fazla açığa çıktığını fark ettik. Çin hükümeti bilgi ve siber güvenliğe büyük önem veriyor ve hem yerli hem de yabancı şirketlere eşit davranıyor" dedi.

Mao ayrıca, Çin'in tüm cep telefonu şirketlerinin yasa ve yönetmeliklere sıkı sıkıya uymasını ve "bilgi güvenliği yönetimini güçlendirmesini" umduğunu belirtti.

APPLE ÇİN’DE 200 MİLYAR DOLARLIK ZARARA UĞRAMIŞTI

Çin hükümetine bağlı kurumlarda çalışanların ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın üreticisi olduğu iPhone ve diğer yabancı marka cihazları iş yerinde kullanmaları ve ofise getirmeleri yasaklandığına dair çıkan haberlerin ardından Apple, Çin’deki hisselerinde yaşanan düşüşte yaklaşık 200 milyar dolarlık zarara uğramıştı.