Kan donduran cinayet! Hamile kadının "karnından" bebeği çaldılar

"Rahim hırsızı" olarak adlandırılan kadın, hamile bir kadının karnından "bebeğini" çaldı.

Kan donduran cinayet! Hamile kadının "karnından" bebeği çaldılar

51 yaşındaki Clarisa Figueroa, bedava bebek kıyafetleri vaadiyle hamile olan 19 yaşındaki Marlen Ochoa-Lopez'i Chicago'daki evine götürdü. Sonrasında yaşananlar ise dehşet veren türdendi. Kadını 23 Nisan 2019'da öldürdü.

Figueroa, cinayet planının gerçekleştirilmesine ise 29 yaşındaki kızı Desiree Figueroa yardım etti. Marlen öldürülmeden hemen önce Desiree Figueroa, ölen erkek kardeşinin fotoğraflarını göstererek dikkatini dağıttı.

Kan donduran cinayet! Hamile kadının karnından bebeği böyle çaldılar: Önce boğup sonra kasap bıçağıyla...

Birlikte bir "elektrik kablosu" ile boğarak öldürdükleri genç kızın rahmini bir kasap bıçağı ile keserek bebeğini rahminden aldılar. Bebeği plasentayla birlikte bir kovaya koydular ve Marlen'in vücudunu bir battaniyeye sararak bir çöp kutusuna bıraktılar.

Bebek doğduğunda nefes almıyordu. Bunun için cani katil, kızı Desiree'nin doğum yaptığını söyleyerek acili aradı. Bebek hastaneye kaldırıldı ancak iki ay sonra öldü. Hastane personeli Desiree'nin 'yeni doğum yapmış bir kadınla tutarlı hiçbir belirti göstermediğini' söyledi.

Kan donduran cinayet! Hamile kadının karnından bebeği böyle çaldılar: Önce boğup sonra kasap bıçağıyla...

Figueroa tüm bunlara rağmen birkaç hafta boyunca tutuklanmadı. Marlen'in cinayeti ve Facebook etkileşimleri hakkında aldıkları ihbarın ardından polisler evi ziyaret etti.

Fakat bu kez, Desiree, annesinin yeni doğum yaptığını söyledi. Ayrıca yakınlarda Marlen'in arabasını bulduklarını bildirdi. Cinayetin örtbas edilmesine yardımcı olan Figueroa, Desiree ve Figueroa'nın erkek arkadaşı Piotr Bobak (40), Marlen'ın cesedi bulunduğunda ise nihayet tutuklanmıştı. Duruşmada ayrıca daha önce doğal sebeplerden ölen bir çocuğunu nasıl kaybettiği de dinlendi.

Yapılan çalışmalarda, evde yanmış giysiler, çamaşır suyu ve kan bulundu. Cinayetten önceki haftalarda Desiree Figueroa, ailesine hamile olduğunu söylemişti. Bunu delil olarak sunsa da DNA testleri daha sonra bebeğin kendisine ait olmadığını kanıtladı.

Bobak adaleti engellemek suçunu kabul etti ve dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Desiree 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve annesi aleyhine ifade vermeyi kabul etti. Cinayeti işleyen anneye ise; 50 yıl hapis cezası verildi.