Kanada, Filistinlilere insani yardıma devam edecek

Kanada, Filistinliler için yaklaşık 40,5 milyon dolarlık insani yardımı sürdüreceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, yardımın "Filistin yönetimi ya da Hamas'ın eline geçmeyeceği" ve konunun takipçisi olacakları vurgulanarak, "yardımın tamamen Filistinli siviller" için olduğuna dikkat çekildi.

Kanada, Filistinlilere insani yardıma devam edecek

Kanada, Filistinliler için yaklaşık 40,5 milyon dolarlık insani yardıma devam edeceklerini ve bu fondan Hamas'a aktarılmaması için konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Uluslararası Kalkınma Bakanı Ahmed Hussen'in ofisi tarafından CBC News'e yapılan açıklamada, söz konusu yardımın Filistinli sivillerin kalkınmasına yönelik olduğu belirtildi.

Filistinlilere yönelik yaklaşık 40,5 milyon dolar değerindeki insani yardımın sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, bu yardımın Oxfam ve Kızıl Haç gibi uluslararası kuruluşlar aracılığıyla yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yardımın, "Filistin yönetimi ya da Hamas'ın eline geçmeyeceği" ve konunun takipçisi olacakları vurgulanarak, "yardımın tamamen Filistinli siviller" için olduğunun altı çizildi.