Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Kanada, dünyayı etkisine altına alan korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart 2020 tarihinde sınır kapılarını kapatmıştı. Kanada’nın yaptığı açıklama ile sınır kapılarının bugün itibariyle açıldığını duyurdu. Peki, Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle birçok ülke sınır kapılarını kapattı. Korona virüs tedbirleri kapsamında Kanada da 21 Mart 2020 tarihinde sınır kapılarını kapatmıştı. Resmi duyuruların yapıldığı internet sitesi üzerinden bir duyuru yayınlayan Kanada, bugün itibariyle sınır kapılarını açtığını duyurdu. Kanada sınır kapılarının açılmasının ardından ‘Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir?’ soruları araştırılmaya başladı. İşte Kanada vizesi için gerekli belgeler…

Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir? - Resim : 1

Kanada vize türleri

Kanada, ülkeye seyahat nedenlerine göre vize türlerini kategorize etmektedir.

Vize türleri aşağıdaki gibidir:

  • Kanada Ticari/İş Vizesi
  • Kanada Turistik Vizesi
  • Kanada Transit Vizesi
  • Kanada Öğrenci Vizesi
  • Kanada Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Kanada Oturum İzni/Vatandaşlık Vizesi

 

Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir? - Resim : 2

Kanada vize başvurusu nasıl yapılır?

Kanada’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları 'Kanada vizesi nasıl alınır?' sorusuna yanıt aramaktadır. Seyahat etmek isteyenlerin seyahat amaçlarına göre vize türlerini belirlemeleri gerekmektedir. Ardından Kanada’nın CitizenshipandImmigrationCanada (CIC) sitesinden Online Başvuru yaparak formu eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamladıktan sonra vize harç bedelini internet sitesi üzerinden yatırarak bu işlem tamamlanmalıdır. Diğer bir seçenek olan yetkilendirilmiş vize merkezleri aracılığıyla da vize işlemlerinizi yapabilirsiniz. Vize işleminin onaylandığına dair kararı Kanada Büyükelçiliği ve Kanada Konsolosluğu vermektedir.

 Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir? - Resim : 3

Kanada vizesi için gerekli belgeler

  • Pasaport: Pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekmekte ve pasaportun geçerlilik tarihi dönüşünüzden 3 ay sonrasını da kapsaması gerekir. Ayrıca pasaportta son 2 boş sayfanın bulunması şarttır.
  • Kanada Vize Başvuru Formu: İngilizce olarak eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması şarttır. Türkçe olarak doldurulduğu takdirde kabul edilmemektedir. Eski pasaportunuz varsa onların fotokopileri ve asılları
  • Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş olup 2 adet biometrik fotoğraf. Biometrik fotoğraf 35x45 mm ölçülerde, arka fonu beyaz ve yüz şeklinizin tam görünür olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Anne, baba, çocuk ve kardeş bilgilerini gösteren tam vukuatlı aile nüfus kaydı
  • Sabıka Kaydı Niyet Mektubu: Kanada’ya gidiş amacınızı belirten ve gittiğinizde neler yapacağınıza dair kendi cümlelerinizle İngilizce olarak yazılmalıdır.
  • Davetiye: Aile/Arkadaş ziyaretinde bulunacaklar için karşıdan yollanmış belge. Gönderen kişinin pasaport fotokopisi ve bilgileri de dâhil edilmelidir.
  • Sağlık Sigortası: Kanada’ya seyahat edecek kişilerin, Uluslararası geçerliliği olan Seyahat Sağlık Sigortası yaptırdığını gösteren belgenin vize evraklarına dâhil edilmesi gerekmektedir.

 

Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir? - Resim : 4

  • Otel ve Uçak Rezervasyonları: Kanada’da kalacağınız süre içerisinde konaklama yapmayı planladığınız otel vb. rezervasyonu yaptırdığınıza dair belgenin çıktısı ve Kanada’ya gidiş-dönüş olarak aldığınız uçak biletinizin resmi belgesi vize başvurusunda sizden talep edilmektedir.
  • Banka hesap bilgileri ve hareketleri: ( Son 3 aylık hesap dökümünün kaşeli ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.)
  • Maaş bordrosu: Son 3 ayı belirtmesi gerekmektedir. Vizeye başvuran kişi reşit olmaması halinde yalnız seyahat edecekse ebeveynin noter tasdikli muvafakatnamesinin alınması gerekmektedir. Kişinin çalıştığı kuruma ait bilgiler ve bu bilgileri destekleyen imzalar, belgeler başvuru evrakları arasına dahiledilmesi gerekmektedir. Çalışanlar; için son 3 ayı kapsayan maaş bordrosu ve SGK işe giriş, hizmet dökümü belgeleri Şirket sahipleri ve işverenler için; banka hesap bilgi ve belgeleri, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve ticaret odası kaydı gibi evrakları başvuru belgelerinde bulundurmaları gerekmektedir.
  • Kanada Öğrenci Vizesi için başvuru yapacakların; üniversite, kurs veya okuldan kabul edildiklerini belgeleyen evrakların başvuru belgeleri arasında olması gerekmektedir. Kanada turistik vizesi için başvuracak öğrenciler için; güncel tarihli öğrenci belgesinin evraklar arasında bulunması gerekmektedir. Kanada turistik vizesi için başvuracak memurlar için; kurum tarafından hazırlanmış resmi izin belgesi ve sicil kaydı belgesi evraklar arasında bulunması gerekmektedir.
  • Kanada turistik vizesi için başvuracak emekliler için; emekli olduğunu gösteren belgelerin evraklar arasında olması gerekmektedir.

 

Kanada vize başvurusu nasıl yapılır? Kanada vizesi için gerekli belgeler nelerdir? - Resim : 5

**Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine ya da vize danışmanlık merkezlerine başvurulmalıdır.