Kanseri yendi, Meclis’e döndü: Yaşadığı süreci tv100’e anlattı
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, kanseri atlatmasının ardından Meclis’e geri döndü. Yaşadıklarını tv100 muhabiri Gül Gündüz’e anlatan Nurten Yontar, geçtiğimiz yıl TBMM kürsüsünde peruğunu çıkartarak kanser olduğunu açıklamış ve kansere Meclis’te dikkat çekti.
Geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Milletvekili (TBMM) Genel Kurulu kürsüsünden peruğunu çıkararak meme kanserine yakalandığını açıklayan ve kansere dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’dan iyi haber geldi.
MECLİS’E GERİ DÖNDÜ
Kanseri yenen Yontar yeni yasama yılında Meclis’teki yerini aldı. Genel Kurul’da kanser ilaçlarının geri ödeme listesinde olması ve ödemenin yapılması gerektiğine dikkat çeken Nurten Yontar, yaşadığı süreci tv100 muhabiri Gül Gündüz’e anlattı.
"KADINLARA GÜÇ VERMEK İÇİN PERUĞUMU ÇIKARDIM"
Nurten Yontar, “Çoğu arkadaşım o gün ben konuşana kadar hasta olduğumu bilmiyordu. Peruğu çıkardığım gün öğrendiler. Kadınlara güç vermek adına peruğumu çıkardım. Zor bir süreç. Bu süreçte en çok destek ailenin” ifadelerini kullandı.