Kanuni Camisi'nde endişeli bekleyiş sürüyor! Mahsur kalan Türk vatandaşlarımızla ilgili son durum ne?

Ukrayna'nın işgal altındaki kentleri arasında yer alan Mariupol'da bulunan Süleyman Camisi'nde 34'ü çocuk 86 Türk vatandaşı mahsur kaldı. Mariupol Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, tv100 canlı yayınında bölgedeki son durumu aktardı.

Kanuni Camisi'nde endişeli bekleyiş sürüyor! Mahsur kalan Türk vatandaşlarımızla ilgili son durum ne?

Rusya'nın işgali üçüncü haftasına girerken dünyanın gözü ve kulağı Ukrayna'da... Liman kenti Mariupol'da ise Türk vatandaşları da dahil olmak üzere 80'den fazla yetişkin ve çocuğun sığındığı camiye bombalı saldırı düzenlendiği iddia edilmişti. Mariupol Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, tv100 canlı yayınında detayları anlattı.

"Camide bekleyen vatandaşlarımızın su ve gıdaları az"

"Gece cami imamımızla irtibat kurduk, Camide bekleyen vatandaşlarımızın herhangi bir sağlık sorunu yok. Biraz endişeliler. Su ve gıdaları az. Morallari bozuk. Tahliye listemiz dün 86'ydı. Listeye eklenenler oldu. Şu anda bu sayı 110'a çıktı. Otobüslerin buraya mesafesi 70 kilometre. Şehire girmek için bekliyorlar. Rusların kontrol ettiği noktalardan geçecekler. Geç saatlere kalırsa tahliye yarın gerçekleşebilir. Gece otobüslerin seyahati savaş durumundan dolayı güvenli değil. İnsallah vatandaşlarımızın tahliyesi kısa sürede güvenli bir şekilde gerçekleşir.  Normal bir hayat yok şu anda dışarıda. Ateş ediyorlar. Güvenlik çok önemli. Acele edeceğiz diye insanları kaybetmenin bir anlamı yok. Buradaki vatandaşlarımız ailelerine bir gün sonra kavuşsun ama sağ salim olsunlar. Önemli olan bu."