KAP bildirimi yapıldı! Trabzonspor, yeni golcüsünü resmen açıkladı!

Trabzonspor Kulübü, Southampton’dan Paul Onuachu'yu kiralık olarak transfer ettiğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Buna göre futbolcu 1 milyon 742 bin 500 euro ücret kazanacak.

KAP bildirimi yapıldı! Trabzonspor, yeni golcüsünü resmen açıkladı!

Trabzonspor, Nicolas Pepe ve Batista Mendy’nin ardından bir transferi daha açıkladı. Karadeniz ekibi İngiliz ekibi Southampton FC’de forma giyen Ebere Paul Onuachu'nun kiralık transferi için görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

KAP bildirimi yapıldı! Trabzonspor, yeni golcüsünü resmen açıkladı! - Resim : 1

KAP bildiriminde şu ifadelere yer verildi:

“Southampton FC'nin profesyonel futbolcusu Ebere Paul Onuachu'nun Kulübümüze geçici transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla.”

YILLIK ÜCRETİ BELLİ OLDU

Transferin maliyetine ilişkin olarak yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Ebere Paul Onuachu ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2023-2024 futbol sezonu için 1.742.500.-Eur garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %4'ü oranında ödeme yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla."

KAP bildirimi yapıldı! Trabzonspor, yeni golcüsünü resmen açıkladı! - Resim : 2

BONSERVİSİNE 18 MİLYON EURO ÖDENDİ

Transfermarkt’a göre güncel değeri 13 milyon euro olarak gösterilen Paul Onuachu, geçtiğimiz yılın devre arasında KRC Genk takımından 18 milyon euro transfer bedeli karşılığında olmuştu. Southampton takımıyla 12 maça çıkan futbolcu gol ve asist katkısı yapamadı. 29 yaşındaki futbolcu Genk takımında çıktığı 134 maçta 85 gol attı, 10 asist yaptı.