Kapadokya'nın Keşlik Manastırının başka bir yerde eşi benzeri yok

Kapadokya'da bulunan Keşlik Manastırı içinde barındırdığı yemekhanesi, kilise ve diğer tüm eklentileriyle kendine has güzelliği ile ziyaretçilerini bekliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya kültür turizminin güzel örneklerinden birisi. İçerisinde barındırdığı tüm doğal ve tarihi zenginlikleri gelen ziyaretçileri büyüleyen Kapadokya'nın önemli ziyaret noktalarından birisi olan Keşlik Manastırı da Kapadokya'nın kıymetli değerlerinden birisi.

Kapadokya'nın Keşlik Manastırının başka bir yerde eşi benzeri yok

Kapadokya bölgesinde yer alan Keşlik Manastırı gerek tarihi gerek içerinde bulundurduğu yemekhanesi, kilisesi ve diğer tüm eklentileri ile türünün ender örneklerinden birisi olarak boy göstermekte. 

Ürgüp’ün Cemil köyü yakınlarındaki manastır, UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Kapadokya’yı ziyaret için gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Milattan sonra 3. yüzyılda tüf kayaların oyulması ile yapılan manastırda, iki kilise, bezir hane, mutfak, yemekhane, okul, toplantı salonu, keşiş ve rahiplerin konakladığı odalar yer alıyor. Roma İmparatorluğu’nda Hristiyanlığın yayılmasıyla birlikte keşişlerce kurulan Keşlik Manastırında bulunan yemekhane de o günlerin izini taşıyor. Özellikle koyun ve keçilerin çevrilmesi için yemekhane içine oyulmuş olan ocaklar günümüze kadar geldi.

 

Kapadokya'nın Keşlik Manastırının başka bir yerde eşi benzeri yok - Resim : 1

KAPADOKYA'NIN BAŞKA BİR BÖLGESİNDE BU YAPIDA BİR MEKAN GÖREMEZSİNİZ

Kapadokya bölgesinde bu tür yapının başka bir yerde olmadığını söyleyen Profesyonel Turist Rehberi Metin Gökşen; “Keşlik manastırında bulunan bu alan toplu yemeklerde kuzu çevirdikleri ve aynı anda yaklaşık 500 kişiye yemek verdikleri bir mekân. Buranın tavanında bulunan islere baktığımızda da etlerin bu mekânda tütsülendiği ortaya çıkıyor. Kapadokya’nın başka hiçbir bölgesinde bu yapıda bir yemekhane örneği göremiyoruz” dedi.

 

Kapadokya'nın Keşlik Manastırının başka bir yerde eşi benzeri yok - Resim : 2