Havada korku dolu anlar! Yolcu paraşütçü kollarıyla asılı kaldı!

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen "5. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali"nde paraşütçü kazaları damga vurdu. Bir paraşütçüyle birlikte uçan yolcunun bacak kolanları bağlanmayınca havada can pazarı yaşandı. Havada kollarıyla asılı kalan yolcu paraşütün iplerine tutunarak hayatta kaldı.

Havada korku dolu anlar! Yolcu paraşütçü kollarıyla asılı kaldı!

Samsun'un Bafra ilçesinde yapılan 5. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'ne bu yıl paraşüt etkinliklerinde yürekleri ağıza getiren birçok olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir paraşütçü yolcusuyla birlikte uçarken yolcunun ayak kolonların bağlı olmaması sebebiyle yolcu kolları ile paraşütü tutarak yaklaşık 60 metre yükseklikten yere çakılmaktan son anda kurtuldu. Havada dakikalarca inmek için yer arayan paraşüt pilotu ise panik yaşadı. Yere hızlı bir şekilde iniş yapan paraşüt pilotu ile yolcusunu yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti. O sırada olay yerinde bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ise yere iniş yapan paraşüt pilotu ve yolcuya gerekli müdahaleyi yaptı. Yolcu, sağlık ekipleri tarafından Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BU DA YAŞANMIŞTI

Akabinde festivalin başka bir gününde yaşanan olayda ise hava kararmadan önce bütün paraşütçüler inmesine rağmen bir yamaç paraşütçüsü iniş yapamadı. Akşam karanlığında paraşütüyle havada kalan sporcu büyük paniğe neden oldu. Ekin Uzunlar konseri için kurulan sahnenin ışıkları gökyüzüne yönlendirilerek genç kıza yol gösterilmeye çalışıldı. Kızın düşme ihtimaline karşı AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye geldi.

Havada korku dolu anlar! Yolcu paraşütçü kollarıyla asılı kaldı! - Resim : 1

Sahneden yapılan anonslarla yönlendirilmeye çalışılan paraşütçü için korku dolu bekleyiş başladı. Yaklaşık 2 saat devam eden bekleyiş sonrası yamaç paraşütçüsü kız sağ salim yere inebildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı genç kızın uzun süre havada kaldığı için çok fazla üşüdüğü ve korktuğu öğrenildi.