Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek?

İki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı İstanbul'u bembeyaza bürüdü. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne zamana kadar devam edecek? Konuyla ilgili İstanbul Valisi'nden açıklama yapıldı. İşte, kar yağışının biteceği tarih…

Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek?

İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da etkili olan kar yağışı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İki gündür etkili olan kar yağışı dün akşam saatlerinde durmuştu. Gece saat 05.30'da yeniden başlayan kar yağışı şiddetini artırarak İstanbullulara zor anlar yaşattı. Trafik durma noktasına gelirken, TEM Otoyolu'nda kilometrelerce kuyruk oluştu. Peki, İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek? İşte 18 Ocak İstanbul hava durumu raporu....

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, kar yağışı gün boyu devam edecek. Cuma akşam saatleri 17.00 gibi başlayan kar yağışını gece saat 03.00'te daha şiddetli hissedildi. Yağışların bu gece ve yarın da beklendiğini açıklandı.  Pazartesi akşama kadar sürmesi beklenilen kar yağışı hafif ve orta kuvvette sürecek. 

Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek? - Resim : 1

İSTANBUL’DA SON KARLI GÜN

İstanbul’un Avrupa Yakası’nın sadece kuzey ve yüksek kesimleri bugün kar yağışından etkilenecek. Anadolu Yakası’nda ise kar yağışı daha geniş bir alanda akşam saatlerine kadar kendini gösterecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Yağışların; bu sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Bugün hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Yarından itibaren batıda yükselmeye başlayacak olan sıcaklıklar, doğuda daha da düşecek.

Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek? - Resim : 2

SERT KIŞ ANADOLU’DA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek? - Resim : 3

KAR SAĞANAĞI UYARISI GELDİ

Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU’NUN GÜNEYDOĞUSUNDA BEKLENEN KUVVETLİ RÜZGARLARA DİKKAT!

Rüzgarın; bugün(17.01.2021) akşam saatlerinden itibaren, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ( Hakkari, Şırnak, Van, Ağrı, Muş, Bitlis ) güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (40-70 km/saat) ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel dik yamaçlarda çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek? - Resim : 4

ANKARA HAVA DURUMU

Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek? - Resim : 5

İZMİR HAVA DURUMU

Kar ne zamana kadar yağacak? Kar yağışı ne zaman bitecek? - Resim : 6