Kar ve tipi Palandöken geçidini esir aldı

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava kar Erzurum'un palandöken geçidinde de etkili oldu. Yoğun kar yağışı ve tipi sonrası zor anlar yaşayan sürücüler adeta kar ve tipi ile mücadele etti.

Kar ve tipi Palandöken geçidini esir aldı

Erzurum genelinde etkili olan dondurucu hava ve kar yağışı palandöken geçidinde de etkili oldu. Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden zor anlar yaşayan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Erzurum genelinde kendisini gösteren dondurucu soğuk ve kar yağışı nedeni ile bazı köylerde enerji sıkıntısı yaşandı. 

YOLDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI

Erzurum’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi Palandöken geçidinden sürücüleri zor durumda bıraktı. Enerji hatlarında yaşanan sıkıntı nedeniyle karanlıkta kalan onlarca köy ve mezra kar üstü araçlarla ekiplerin bölgeye sevk edilmesiyle giderildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Tekman Belediyesi ekipleri yolda mahsur kalan sürücüleri kurtarmak için seferber oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kar yağışı ve tipinin etkili olacağını ve sürücüleri buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Kar ve tipi Palandöken geçidini esir aldı - Resim : 1

KAR YAĞIŞI NEDENİ İLE BAZI KÖYLERDE ENERJİ SIKINTI YAŞANDI

Tekman ve Hınıs grup köy ve ilçe merkezin yaşanan elektrik sıkıntısı nedeni TEİAŞ ekipleri kar fırtına dinlemeden Palandöken Tekman Erzurum yolu 2885 rakımda araçlarında inerek trak ile elektrik arızasını gidermeye başladılar. Aşırı kar ve tipi nedeni ile arıza yerine ulaşamayan araçlar arıza gidermesi için hayatlarını tehlikeye atarak trak ile arıza yerine doğru yol aldılar. Tekman Hınıs grup köylerinin yanı sıra Karayazı ve Karaçoban da da elektrik arızalarının mevcut olduğu ve bu arıza giderilmesi ile vatandaşlar karanlıktan kurtarıldı.

 

Kar ve tipi Palandöken geçidini esir aldı - Resim : 2