Karabağ'daki sözde rejimin eski dışişleri bakanı Davit Babayan yakalandı

Karabağ'da Azerbaycan'ın zafer kazanması üzerine yeni bir gelişme yaşandı. Sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı olan ve mahkemenin hakkında gıyabi tutuklama kararı verdiği Davit Babayan'ın yakalandığı açıklandı.

Karabağ'daki sözde rejimin eski dışişleri bakanı Davit Babayan yakalandı

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan'ın başlattığı antiterör operasyonu sonrasında silahlı Ermeni grupların geri çekilmesi üzerine Karabağ'da zafer kazanıldı. 

Bölgeden son olarak gelen habere görre, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı olan ve mahkemenin hakkında gıyabi tutuklama kararı verdiği Davit Babayan'ın yakalandığını duyuruldu.

BAYABAN YAKALANDI

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 2013 ile 2023 arasında sözde Ermeni yönetiminde cumhurbaşkanlığı sekreter yardımcısı, dışişlerinden sorumlu cumhurbaşkanı müşaviri ve dışişleri bakanı görevlerinde bulunan Babayan'ın yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, Babayan'ın sözde Ermeni yönetiminin diğer yöneticileri gibi 2. Karabağ Savaşı döneminde Gence şehrine balistik füze saldırısı ile bağlantısı olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Azerbaycan mahkemelerinin sözde rejimde görev alan Babayan için önceden gıyabi tutuklama kararı verdiği ve hakkında da uluslararası arama kararı çıkartıldığı hatırlatıldı.