Karabük Üniversitesi'ndeki HIV-HPV iddiaları sonrası açıklama geldi

Karabük Üniversitesi'ndeki Türk öğrencilerin, üniversitede eğitim gören siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddiası üzerine Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, bir açıklamada bulundu. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Karabük Üniversitesi'ndeki HIV-HPV iddiaları sonrası açıklama geldi

Dün, Instagram'daki 'Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası' isimli hesapta, siyah öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan bazı erkek ve kadın öğrencilerin iddiaları gündem oldu.

Siyah öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan bazı erkek ve kadın öğrencilerin bazıları HPV ve HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edildi. 

98 farklı ülkeden 12 bin yabancı öğrenci eğitim gördüğü, bu öğrencilerin ise yaklaşık 6 binini Afrika'nın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin oluşturduğu üniversite ile ilgili böyle bir iddianın gündeme gelmesi sonrası Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, bir açıklamada bulundu. 

Kentte HIV ve HPV pozitif vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır. İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir.