Karadeniz gazında hedef günlük 40 milyon metreküp! Sakarya Gaz Sahası’nda 23 kuyu kazıldı: 15 milyon hanenin doğal gazı tedarik edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda 23 kuyu kazdıklarını belirtti. Bakan Alparslan, Karadeniz gazını en kısa sürede üretimin 10 milyon metreküpe ve sonrasında günlük 40 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini duyurdu.

Karadeniz gazında hedef günlük 40 milyon metreküp! Sakarya Gaz Sahası’nda 23 kuyu kazıldı: 15 milyon hanenin doğal gazı tedarik edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya’daki doğal gaz keşfinin ardındanTürkiye’nin doğal gaz üssü haline gelen Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

"FİLYOS TÜRKİYE'NİN DOĞAL GAZ ÜSSÜ HALİNE GELDİ"

İnceleme gezisinin ardından açıklama yapan Bakan Bayraktar, kış aylarında doğal gazın ağırlıklı olarak tüketildiği bir dönemde bu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “Karadeniz Gazı, 2020 yılındaki keşif sonrasında 3 yıldan kısa bir süre içerisinde karaya getirdiğimiz ve BOTAŞ’ın sistemine hemen buradan birkaç kilometre ileride bağladığımız lokasyondayız. Filyos, bu anlamda hakikaten Türkiye’nin doğal gaz üssü haline geldi diyebiliriz” dedi.

Sanayi ve evlerin ihtiyacı olan doğal gazın önemli bir kısmını Sakarya Gaz Sahası ile karşılayacaklarını ifade eden Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DOĞAL GAZIN ÖNEMLİ BİR KISMINI BURADAN SUNACAĞIZ" 

Sakarya Gaz Sahası'nda şu ana kadar 23 kuyu kazdık. Dünyanın en hızlı geliştirilen projelerinden biri oldu. 170 km. mesafeden gazı taşıyoruz. Buradan da BOTAŞ’ın sisteminden evlerimize, tüketicilerimize ulaştırıyoruz. İnşallah projeyi önümüzdeki süreçte daha da hızlandırmak suretiyle milletimizin, memleketimizin, sanayimizin, evlerimizin ihtiyacı olan doğal gazın önemli bir kısmını buradan sunmuş olacağız.