Gece yarısı şoku yaşadılar! 4 bin 50’şer lira ceza yediler…

Doğu Ekspresi ile Ankara'dan Sivas'a yolculuk yapan korona virüs temaslısı bir aile gece yarısı şoku yaşadı. Temaslı oldukları tespit edildikten sonra Kırıkkale garında indirilen aile üyelerine 4 bin 50’şer lira ceza kesildi.

Gece yarısı şoku yaşadılar! 4 bin 50’şer lira ceza yediler…

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince, 24 saat esasına göre denetimler sürüyor. Yapılan ihbarlar ve denetimlerle birlikte karantinaya alınan kişi sayısında gün geçtikçe artış gözlemleniyor.

Gece yarısı şoku yaşadılar! 4 bin 50’şer lira ceza yediler… - Resim : 1

Kırıkkale Garı'nda gece yarısı şoku

oğu Ekspresi treni ile Ankara'dan Sivas'a yolculuk yapan korona virüs temaslısı olan bir aile trende yakalandı. Covid-19 temaslısı oldukları tespit edildikten sonra Kırıkkale garında indirilen aile, gece yarısı şoku yaşadı. Kaçak duruma düşmemek için de 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi.

4 bin 50'şer lira ceza kesildi

Yapılan ihbarla İl Salgın Denetim Merkezi’nden ekip sevk edildi. Filyasyon ekiplerince yapılan HES kodu kontrolünde anne C.D. (40), baba M.D. (46) ve çocukları M.D'nin (18) izlenimlerinin devam ettiği anlaşıldı. Karantina ihlali yapan aileye 4 bin 50'şer lira idari para cezası uygulandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir yurtta da karantinaya alındı.

Gece yarısı şoku yaşadılar! 4 bin 50’şer lira ceza yediler… - Resim : 2

2 gün önce trenle Ankara'ya gelmişler

Filyasyon ekiplerine durumu anlatan M.D. (18), 2 gün önce Ankara’ya trenle geldiklerini belirterek, "Ben 18’inde tren bileti aldım. Sonra işlemlerim bitti benim. Telefonlarımız kapalı sadece anneminki açık. Trende bizim biletlerimiz iptal oldu. Neden olduğunu sorduğumuzda HES koduyla ilgili bir problem var dediler. Ondan sonra temaslı olduğumuzu öğreniyoruz. Ankara’da bindik, Kırıkkale’de indirdiler. Sonra biz yanlış bir işlem yapmayalım diye kaçak olarak bir yere gitmeyelim diye tren garından biz 112’yi aradık" ifadesini kullandı.