Kardeşini öldürmüştü! Eski nişanlıya müebbet ve 10 yıl hapis

Bolu’da, eski nişanlısı Meryem M.'nin 1 kardeşini öldüren, diğer kardeşini de yaralayan sanık Sefa Candan, müebbet ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 39 suç kaydı olan sanık ile ilgili konuşan anne Meryem Ay, “8 ay önce, benim oğlumu öldürmeden önce de tutukluymuş. 11 sene yatmış. Benim oğlumdan 3 gün önce bekçilerle kavga etmiş. Yine bırakmışlar. O sokaklarda her gün suç işlemiş. Benim çocuklarımın bir tane bile dosyası yok." dedi.

Kardeşini öldürmüştü! Eski nişanlıya müebbet ve 10 yıl hapis

Bolu’da, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Tabaklar Mahallesi Reşat Aker Sokak'ta meydana gelen olayda; eski nişanlısı Makbule M.'nin evine balkondan giren Sefa Candan, burada kadının kardeşleri Muhammet ve Beyazıt Bestami Ay ile karşılaştı. Candan ile kardeşler arasındaki tartışma, sokağa taştı. Çıkan kavgada Candan, 2 kardeşi bıçaklayıp, kaçtı. Hastaneye kaldırılan kardeşlerden Beyazıt Bestami Ay, kurtarılamadı. Sosyal medyadan elinde tabancayla fotoğrafını paylaşıp, 2 kişinin kanını akıttığını yazan Candan, otomobiliyle gittiği Ankara'da yakalanıp, tutuklandı.

Kardeşini öldürmüştü! Eski nişanlıya müebbet ve 10 yıl hapis - Resim : 1

'PİŞMANIM, AİLEDEN ÖZÜR DİLERİM'

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan, hakkında 39 ayrı suçtan sabıkası bulunan Sefa Candan mahkemedeki son sözünde, “Pişmanım, aileden özür dilerim" dedi. Mahkeme, Candan'ı 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan da 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

“BENİM OĞLU KARA TOPRAKTAYSA, O DA YATMASIN”

​Duruşmanın ardından ölen oğlunun fotoğrafı ile adliye koridorunda gözyaşı döken anne Meryem Ay, "Sokağa bırakılmış timsah, sırtlan. Benim oğlum altın gibiydi. 8 ay önce, benim oğlumu öldürmeden önce de tutukluymuş. 11 sene yatmış. Benim oğlumdan 3 gün önce bekçilerle kavga etmiş. Yine bırakmışlar. Benim oğlum kara topraktaysa, o da yatmasın. Onun annesi de huzurlu yatmasın. O sokaklarda her gün suç işlemiş. 39 tane dosyası var. Benim çocuklarımın bir tane bile dosyası yok. Bıçağı alıp, vuruyor düşüyor yine vuruyor" dedi.