Kardeşinin doğum gününde annesini öldürmüştü! 17 yaşındaki sanığa verilen ceza belli oldu!

Adana'da 17 yaşındaki bir şahıs, kardeşinin doğum gününde annesini tabancayla öldürmüştü. 17 yaşındaki sanığın cezası belli oldu. İşte detaylar...

Kardeşinin doğum gününde annesini öldürmüştü! 17 yaşındaki sanığa verilen ceza belli oldu!

Adana'daki korkunç olayda yeni gelişme yaşandı. Annesini öldüren 17 yaşındaki sanık, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ANNE HAYATINI KAYBETTİ!

Merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan Mine Akgül, 15 Ocak 2023'te 2 yaşındaki oğlu MA'ya kardeşi Kadir Damar'ın evinde doğum günü kutlaması düzenlendi. Anne Akgül, telefonla aradığı oğlu BA'yı da doğum gününe çağırdı. İddiaya göre, BA üyeleri olarak eve geldiğinde Damar, yeğenine sinirlenip dövdü. BA evlerine gittiklerinde ruhsatsız silahını alıp geri döndü. Oğlunu gören Mine Akgül, avlunun kapısını kapatarak giriş girişini engellemeye çalıştı. Bu sırada BA tabancasıyla gününe ateş etti. (BA) kaçarken tekrar ateş edince kurşunların annesi Mine'ye isabet etti. Kadir Damar da yeğenini kovalarken açılan ateş sonuç kolundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Mine Akgül hayatını kaybederken, kardeşinin doğumunu annesini öldüren BA ise tutuklandı.

"ANNEMİ VURDUĞUMUN FARKINDA DEĞİLDİM"

Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kadına karşı kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından yargılanan BA duruşmasına karar verdi. Annesini kazayla öldürdüğü için çok pişman olduğunu söyleyen BA, cinayet anını şöyle anlattı:

"Olay günleri bir hafta önce nişanlımdan ayrılmadan önce. Bu nedenle psikolojim bozuktu. Olay günü de arkadaşlarımla alkol vardı. O gün de erkek kardeşimin doğum günüydü. Annem ve günüm doğum gününe gelmem için beni birkaç kez aradılar. Eve gittim. Alkollü olduğum için bana Sataştı, beni darbetmesini tehlikeye atamadım. Kaçarken, arkamdan çığlık atıp geri tekrar ateş ettim. Bu esnada şu anda annemi vurduğumun farkında değildim." dedi.

CEZASI VERİLDİ!

Mahkeme heyeti, sanık BA'ya annesini öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eylemini olası kast ile gerçekleştirilen ceza müebbet hapsedildi, ardından yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 19 yıl 2 ay hapse indirildi. BA'ya ayrıca, günü öldürmeye teşebbüsten 5 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Toplamda 24 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası alan BA'nın tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı.