Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti öğrendiği gerçekle hayatının şokunu yaşadı!

73 yaşındaki kadın, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kansere yakalandığını öğrendi. Kansere yakalanan kadın, uygulanan en büyük ameliyatlardan biri olan Whipple yöntemiyle sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar ise "Gayet iyi ve sağlığına kavuştu. Pataloji sonucuna göre hastamıza kemoterapi planlanacak” dedi.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti öğrendiği gerçekle hayatının şokunu yaşadı!

73 yaşındaki kadın, karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede pankreas kanseri olduğunu öğrendi.

Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hamza Çınar pankreas kanserlerinde işinde uzman hekimlerin ortaklaşa kararı ile hastaya tedavi planı çizildiğini söyledi.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti öğrendiği gerçekle hayatının şokunu yaşadı! - Resim : 1

5 SAAT SÜREN 'WHİPPLE' AMELİYATI GEÇİRDİ

Hasta ameliyata uygunsa önce ameliyat yapılarak sonrasında patoloji sonucuna göre tedavi düzenlendiğini belirterek; “Polikliniğimize başvuran 73 yaşındaki hastamızda da MR ve Tomografi sonrasında tümörün vücuda yayılmamış olduğunu gördük. Hastamızı ameliyat için hazırladık.5 saat süren Whipple ameliyatı ile başarılı bir cerrahi operasyon gerçekleştirdik. Hastamızın durumu gayet iyi ve sağlığına kavuştu. Pataloji sonucuna göre hastamıza kemoterapi planlanacak” dedi.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU!

Pankreas kanserlerinde erken tanı koymanın önemli olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hamza Çınar karın ağrısı, sarılık, kilo kaybı, bulantı ve kusma gibi şikâyetlerde beklemeden hastaneye başvuru yapılmasını istedi ve WHIPPLE yöntemi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Pankreas kanserinde standart tedavi yöntemi cerrahidir. Cerrahi olarak tamamen çıkartılabilen pankreas kanseri olgularında en iyi kür şansı tartışmasız cerrahi rezeksiyondur. Pankreas başı kanserlerinde eğer hasta ameliyat edilebilecek ise WHIPPLE ameliyatı uygulanır. Whipple ameliyatında; pankreas başı, safra kesesi, ana safra kanalının bir kısmı, duodenum, midenin bir kısmı ve komşu lenf bezleri blok halinde çıkarılır. Rezeksiyon sonrası bu organların birbiriyle bağlantıları yani anastomozları yeniden yapılır. Whipple ameliyatı sadece pankreas kanserleri için değil aynı zamanda safra yolu kanserleri (klatskin tümörü/ kolanjıosellüler kanser) ve duodenum kanserleri içinde yapılmaktadır. Ameliyatın başarılı olmasındaki en önemli etken hastalığın erken aşamada tespit edilmesi ve daha da önemlisi ameliyatı yapan cerrahtır. Yani bu ameliyatı bu konuda yetişmiş deneyimli cerrahlar yapmalıdır. Whipple yöntemini Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Kliniğinde başarıyla yapmaktayız” dedi.