Kariyerine komilikle başlamıştı, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu! Tarihe geçecek! "İngiltere'nin ilk beyaz olmayan başbakanı"

Hindistan kökenli Rishi Sunak, "İngiltere'nin ilk beyaz olmayan başbakanı" oldu. Hazine ve Maliye Bakanıyken adaylığını açıklayan Rishi Sunak, aynı zamanda İngiltere tarihinin en genç başbakanı unvanını da almış oldu.

Kariyerine komilikle başlamıştı, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu! Tarihe geçecek! "İngiltere'nin ilk beyaz olmayan başbakanı"

Liz Truss'ın istifasının ardından gözler yeni İngiltere Başbakanı'nın kim olacağına çevrilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere'nin başbakanı olmak için aday olmuştu. İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak seçildi. Herkes "Rishi Sunak kimdir?", "Rishi Sunak nereli?" sorusunu sormaya başladı. İşte Rishi Sunak hakkındaki bilgiler...

 

Kariyerine komilikle başlamıştı, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu! Tarihe geçecek! "İngiltere'nin ilk beyaz olmayan başbakanı" - Resim : 1

Komilikten İngiltere'nin Başbakanlığı'na...

Hindistan asıllı üç kardeşin en büyüğü olan Rishi Sunak, ailesiyle birlikte Doğu Afrika'dan İngiltere'ye geldi. Öğrencilik döneminde, okulunda hem sınıf başkanı hem de gazete editörü olan Sunak, aynı zamanda harçlığını çıkarmak amacıyla boş zamanlarında bir körici dükkanında komi olarak çalışmaktaydı. Oxford'ta eğitimi tamamlandıktan sonra Fulbright Bursu'yla Stanford'a işletme yüksek lisansı yapmaya giden Sunak, Hindistanlı bir teknoloji milyarderinin kızı olan Akshata Murthy ile de burada tanıştı. 

İlklerin Başbakanı Rishi Sunak

Kökeni dolayısıyla İngiltere'nin "İlk beyaz olmayan başbakanı" olan Rishi Sunak, aynı zamanda ülkenin en genç başbakanı unvanını da aldı.  

Eşi Kraliçeden bile zengin!

The Sun gazetesine göre "Kraliçe'den bile zengin" olan eşi Akshata Murthy kendisine ait  markası olan bir moda tasarımcısı. Aynı zamanda 2010 yılında babasının kurmuş olduğu risk sermayesi şirketinin de yönetimiyle ilgileniyor. Murthy'nin babası bilgi teknolojileri şirketi Infosys'in kurucusu ve ülkesinin en zengin altıncı kişisi olan "Hindistanlı Steve Jobs" olarak anılan N.R. Narayana Murthy. Akshata Murthy, Infosys şirketinin hisselerinin yüzde 0,91'ine sahip. Bu hisseler 439 milyon sterlin değerinde. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Murthy'nin kişisel serveti 1,06 milyar sterlin. 2009'da Bangalore'da iki günlük bir törenle evlenen Sunak-Murthy çiftin iki kızı var.

İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın kariyeri

Rishi Sunak 12 Mayıs 1980 doğumlu Britanyalı siyasetçidir. Şubat 2020'den beri Birleşik Krallık'ın Hazine Şansölyesi olarak görev almıştır. Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yapmıştır. 2015 genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir. 2022 Ekim ayı itibarıyla da İngiltere'nin yeni başbakanı oldu.

2001 ile 2004 yılları arasında Goldman Sachs'ta çalıştı. 13 Şubat 2020 – 5 Temmuz 2022 tarihleri arasında Hazine Bakanı olarak görev aldı. Temmuz ayında İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Başbakan Boris Johnson'ı eleştirerek istifa ettiğini açıklamıştı. Maliye Bakanı Rishi Sunak, Twitter üzerinden yayınladığı ve Boris Johnson'a yazdığı istifa mektubunda "Ülkemiz çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor. Bu standartların uğrunda savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum" açıklamasını yapmıştı.

Kariyerine komilikle başlamıştı, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu! Tarihe geçecek! "İngiltere'nin ilk beyaz olmayan başbakanı" - Resim : 2

İngilterenin en genç başbakanı